Kulturnatt Stockholm återvänder med mängder av kulturfavoriter

Den 29 april blir det kulturbonanza när Kulturnatt Stockholm återvänder till stan för sjunde året. Under kvällen fylls det digra programmet med favoriter från Stockholms kulturliv, allt med fri entré.

Dansföreställningar, utställningar och aktiviteter som dj-kurser och ljusstöpning - det är bara några av inslagen under Kulturnatt Stockholm som pågår runtom i stan under en hel kväll. Med 140 aktörer inom olika genrer blir dessutom årets festival större än någonsin.

Det är Stockholms kulturliv tillsammans med Stockholms stad som står bakom den årliga festivalen, med syftet att öka kännedomen om kulturutbudet och få människor att upptäcka sådant som de kanske inte alltid är så bekanta med.

- Under Kulturnatt Stockholm uppstår både unika och bekanta specialproduktioner i stan, alla redo att utforskas och som vanligt kostar det ingenting – en perfekt möjlighet att få en inblick i det stora kulturutbud som finns året runt, säger kulturborgarrådet Roger Mogert (S).

Nordiska museet ägnar kulturnatten åt ljus- och mörkerupplevelser, bland annat med guidade turer på resan från mörker till elektricitet.

Några andra ställen som deltar är Dansmuseet, Bonniers KonsthallSpritmuseum, Scandic Malmen, Osynlig Utställning och Omnipollos hatt.

Var: Hela Stockholm
Tid: 18-00
Pris: Fri entré
Läs hela programmet här

  • 29 apr Datum