Pressbild Pressbild

Kvinnligt kocknätverk tar över Portal för en kväll

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Det kvinnliga kocknätverket TakeOver startades 2014 av kocken Linn Söderström (Garba) och Lisa Lönner för att lyfta fram kvinnliga kockar. I samarbete med krögaren Klas Lindberg tar de nu över hans restaurang, Portal, för en kväll i oktober.

TakeOvers gästspel på Portal den 3 oktober markerar det första gästspelet sedan 2019, då pandemin gjort det omöjligt. Inför samarbetet var det Klas Lindberg, krögare på Portal, som kontaktade Lisa Söderström med idén – det var äntligen dags.

– Vi söker ständigt nya vägar att få vår personal att trivas och stanna hos oss, för att skapa framtidens krogkultur. TakeOver gästspel skapar en kontaktyta och en utveckling för branschen som vi vill uppmuntra, säger Klas Lindberg i ett pressmeddelande.

Under gästspelet har varje kock möjlighet att presentera en alldeles egen rätt för restaurangpubliken med ambitionen att främja representationen av kvinnliga kockar och deras prestationer, något som de menar lyfts alldeles för sällan.

– Klas och jag har fört många intressanta diskussioner vilket resulterade i ett nytt TakeOver-gästspel efter en lång pandemipaus. Det känns otroligt glädjande och responsen från kockarna är mycket positiv, säger Lisa Lönner.

Medverkande kockar i TakeOvers gästspel på Portal:
Frida Sandberg, kökschef på Portal
Andrea Gidberg, souschef på Portal
Emelie Nielsen, driftsansvarig kökschef på Krubb Töreboda
Sara Johansson, souschef på Oxenstiernan
Sara Nilsson, souschef på Roots Foodmarket i Göteborg
Katja Nyqvist, frilanskock i Östersund som deltagit på flera TakeOvers (bl a Ekstedt och Guldgalan)
Elin Wijk, kock på Vrå i Göteborg
Andrea Lima Galarza, souschef på Vrå i Göteborg
Lisa Lönner, grundare och ägare av TakeOver (driver Lisa Fine Home Dining och matföretaget Finaste Lisa)

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.