På Leopardens nya bakficka Snabba Katten kommer man servera öl i ett unikt format. Foto: Pressbild På Leopardens nya bakficka Snabba Katten kommer man servera öl i ett unikt format. Foto: Pressbild

Leoparden öppnar dörrarna för ny ölfokuserad bakficka

Bistro Bananas systerkrog Leoparden har sedan tre år tillbaka langat pizzor och smårätter på Tegnérgatan. Den 26 oktober är det premiär för Snabba Katten, krogens nya bakficka där man utöver en meny med mindre rätter också kommer servera öl på ett helt nytt sätt. 

Fokus på Snabba Katten kommer ligga på öl, och inte vilken öl som helst, utan här kommer man servera nytappad lager på tank från S:t Eriks Bryggeri – ett koncept som blir helt unikt för bakfickan. S:t Eriks ofiltrerade lager levereras färsk från bryggeriet i Arlandastad, och hälls sedan upp i kylda ölsejdlar för att därefter tappas upp och serveras ihop med passande snacks och smårätter från Snabba Kattens kök. Tekniken, som härstammar från Tjeckien, ger ölen en lenare och mer fyllig skumkrona är traditionella kranar. 

Bakom Snabba Katten står restaurangcheferna Josefin Vesterlund och Emelie Jerlin, barchef Jesper Rogö samt ägaren Jakub Vávra. Ambitionen är att skapa ett gemytligt hak för Stockholms ölälskare att mötas på.

– Det känns fantastiskt kul att få etablera oss ytterligare här i kvarteret och hoppas att våra grannar vill anamma Snabba Katten som ett andra vardagsrum. Sen är det ju inte alla vardagsrum som erbjuder nytappad lokalbryggd lager, säger Jakub Vávra, ägare av Leoparden och Snabba Katten, i ett pressmeddelande. 

Information
Visa på karta