Livespelningar, helgbrunch och punsch på Hotel Kung Carl i höst

Hösten är här och med det händer det en hel på Hotel Kung Carl vid Stureplan. Livespelningar, brunchbuffé, cocktails och dj:s står på schemat utöver deras ordinarie restaurang-, bar- och hotellverksamhet. Här kan man stanna till för att pigga upp en mörk men mysig höstdag.

Med en avslappnad atmosfär och sann helgkänsla öppnar Kung Carl äntligen upp sin brunch igen efter ett sommaruppehåll. Brunchen, som består av en generös buffé, innehåller en mängd olika läckerheter för alla smaker. Här hittas fräscha rätter med mycket grönt, och självklart, ett gediget dessertutbud som mättar även de mest sötsugna. Längs med buffébordet kan man stöta på saffran- och risonisallad med musslor, caesarsallad, fisk och skaldjur i olika konstellationer, ost och chark, varma mackor och annat – en salig blandning av det mesta man kan tänka sig på en brunch.

Dessertbordet innehåller bland annat den italienska tiramisun, barndomens marängsviss, hallon- och chokladmousse samt de alltid lika uppskattade våfflorna, serverade med grädde och hemlagad bärkompott. Kungs Carls brunchbuffé, som håller öppet lördagar och söndagar mellan klockan 12 och 15, erbjuder sannerligen något för alla smaker och stunder.


Brunchen på Kung Carl

– Kung Carls helgbrunch är för alla som vill slappna av och njuta av smakrika rätter och härlig stämning med gott sällskap. Som gäst kan man alltid förvänta sig en härlig atmosfär, välsmakande mat och service av högsta kvalitet, mitt i Stureplansmyllret. Den unika parisiska interiören är något som särskilt uppskattas av våra gäster, säger Jan Andersson, krögare på Hotel Kung Carl.

Förutom brunch är Kung Carl en destination känd för sina cocktails, och sedan nylanseringen av deras cocktailbar som vetter ut mot Stureplan har man skapat en ännu mer välkomnande och social yta för många sällskap. Kung Carls signaturdrinkar baseras till stor del på deras egen punsch, med anor från 1800-talet.


Bowls från brunchen.

– Faten som infuserats i punschen var tidigare lagrade under det kungliga slottet och etiketten är fortfarande i original, bevarad på Spritmuseum ute på Djurgården. Signaturdrinken La Belle Epoque består av vår Kung Carl-punsch infuserad med jordgubb, vodka och bubbel, en oerhört vacker och välsmakande historia, berättar Daniel Boudal, operativ chef på Kung Carl.

Utöver deras signaturdrinkar finns såklart ett stort utbud av klassiska och traditionella cocktails, samt ett stort vin- och ölutbud.


Signaturdrink gjord på Kung Carls egen punsch

En levande mötesplats
Kung Carl ska vara en mötesplats för lunch, brunch, middag, after work och middag. Lika självklar att börja som att avsluta kvällen på. Här kan du stanna länge, vare sig du vill avnjuta ett glas vin i ditt eget sällskap eller är på festligare humör tillsammans med andra. På helgerna dras tempot upp en aning i cocktailbaren, som förvandlas till en stimmig bar med musik och god stämning, medan bistron Le Belle Epoque bjuder in till en något mer intim känsla, som gjord för långa samtal och många skratt.

– Vi vill alltid vara en självklar plats för våra gäster, vare sig det är måndag eller lördag. För att inviga helgen och sätta stämningen serverar vi alltid steak frites och hängmörad svensk biff till lunch, två rätter som ger en perfekt ursäkt att låta en långlunch övergå till en after work, säger Jan.

Champagne och ostron i baren.

Och när after worken övergår till middag kan man lita på att kockarna tagit fram en välsmakande à la carte att välja från. Inspirationen har hämtats från klassiska nordfranska smaker, med rätter som råbiff med tryffelgravad äggula, lättmarinerad tonfisk och ett utvalt hängmörat kött (från svenska gårdar). Även fisk och skaldjur står i fokus, där ostron och hummer tillhör La Belle Epoques paradrätter, men även den klassiska moulen.

– Utöver välkända moules marinières och moules frites tar vi med gästerna på en 'Le Tour de Monde' med inspiration från olika delar av världen. Välj mellan en resa till Asien med kokosmjölk, ingefära och koriander, Skandinavien med rökta musslor och löjromscreme, eller Spanien, med saffran och tomat, säger Jan.

Varför inte ta in lite av varje och dela? Missa inte heller deras livespelningar under oktober och november, som går att ta del av i vinbaren och bistron.

Hösten på Kung Carl utlovar mat hela dagen, festlig stämning och dryck. Och för den som önskar, hotellrum med fransk flärd.