Michelinkrogen Aira förvärvar Julita Wärdshus

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki har vid sidan av sin enstjärniga restaurang Aira även drivit restaurangen på Julita Wärdshus i Södermanland. Nu ska nästa steg tas för att etablera Julita som en ny matdestination, när Aira förvärvar restaurangen.

Nu vill man göra den pittoreska Sörmlandsgården till en gastronomisk destination och kökschefen på Julita blir ingen mindre än Gustav Leonhardt, som vann Bocuse d'Or Sweden 2023 och som ska representera Sverige i den globala tävlingen Bocuse d'Or 2024/2025.

– Det ska bli superkul att komma ut till Julita. Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt.

– I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus, och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelin-destination, säger Tommy Myllymäki.

Expertisen, hantverksnivån och kreativiteten från Aira är ständigt närvarande men Julita kommer stå på helt egna ben, bland annat med en tydligare nordisk och lokal profil på menyn. Upplevelsen på Julita inkluderar, utöver matupplevelser i världsklass, även övernattning i historiska miljöer samt frukost.

Den nya upplevelsen på Julita öppnar för bokningar den 8 maj. Restaurangen kommer att ha öppet från den 1 juni till mitten av september under det första året.