Nabo i ny krogsatsning: "Vill locka en egen crowd"

I höstas flyttade kvarterskrogen Nabo in vid Tegnérlunden mitt i stan. Efter att ha charmat lokalborna slog de nyligen upp portarna till 34B en trappa ner; en "urban oas" med fokus på skönt barhäng och spännande livespelningar och dj:s.
– 34B är mer av en destination och lockar en större crowd, inte minst från Söder, säger Måns Borg, barchef på Nabo och 34B.

Nabo är den senaste i raden av populära Stockholmskrogar att öppna en krog i krogen. Med nya 34B, halvt belägen under jord, satsar de på att bredda sig och locka utefolk från hela stan. Här ska det vara mysigt från AW:n fram till spelningen.

– Restaurangen där uppe är mer för mat- och dryckesgäster. Här nere handlar det mer om det enkla och mysiga hänget med kvalitet, berättar Måns, som senast kommer från Nobis Guldbaren.

Fokus ligger på det prisvänliga och opretentiösa, men ändå lite nördiga. Öppet och trevligt rakt igenon, är tanken att det ska vara. Dryckesutbudet kretsar framförallt kring drinkar och öl som man valt att servera i ”dansvänliga glas” utan fot. 

– Där uppe jobbar vi med modern mixologi och det som folk inte hört talas om tidigare, till exempel ingredienser som bränt cashewsocker och majrovor. Här är det mer fokus på enklare cocktails som blivit klassiker, av en anledning.

Utöver drycken serverar man även en streetfood-meny med rätter som kan beställas in enskilt eller delas med varandra som en "plate".

"Hösten blir magisk"
Med nöjesansvarig Christopher Nakabaale i spetsen satsar man även stort på ”up and coming” artister och dj:s, men även mer etablerade namn är inbokade. Rent genremässig blandas allt från modern musik till återkommande Motown-kvällar för att attrahera en större publik.

– Vi har några stora akter som spelar snart och några releasefester med svenska stora artister, sen kommer hösten vara helt magisk, säger Måns.

På söndagar kan krogfolk avsluta veckan med lite drag – ett koncept som lockat till sig folk i området såväl som mer långväga gäster. Varje vecka arrangeras söndagskvällarna på olika teman; hittills har man bland annat kört 80-tal och tiki-drinkar.

Framöver väntar även en mängd andra events. Bland annat planeras vernissager i baren.

Att området länge ansetts ligga lite avskilt, trots flera etablerade krogar och läget intill Drottninggatan, tror Måns är något som är på väg att förändras.

– Vi har fått till en supertrevlig bar i ett område som är på väg upp. Det här är ett område som gillar att äta och dricka, säger han.

34B har en egen ingång från Tegnérgatan, men nås även direkt från Nabo på övervåningen. Lokalen har 55 sittplatser och rymmer sammanlagt upp till ungefär 120 gäster. Under sommaren har 34B även en egen uteservering på Tegnérgatan, några steg från parken.