Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Nabo

4,4 • 5 recensioner
Nabo

Sedan Nabo slog upp dörrarna intill Tegnérlunden har restaurangen varit ett omtyckt inslag i kvarteret. Hit hittar många stammisar och lokalbor för att äta nordiskt inspirerade rätter eller ta en välblandad drink i baren. En trappa ner huserar systerkrogen 34B.

”En gastronomisk granne”, så kallar sig den familjära kvarterskrogen ett stenkast från Drottninggatan. I Nabos ljusa matsal bredvid parken serveras mat med hållbart fokus och nordiska råvaror. Inspirationen kommer från både hav och land, med både klassiska och moderna inslag på menyn, och själva matsalen går i samma nordiska stuk. Här möts gröna böjstolar, ljusa träslag, välfyllda vinhyllor och en lång stilren bar. Bland gästerna finns många lokalbor som droppar in för en matbit – då och då i sällskap med hunden. Det går även att boka restaurangens chef’s table längst in i matsalen och se på när kockarna jobbar.

För den som är sugen på barhäng serveras såväl utvalda viner som kreativa drinkar längs bardisken. Här satsar man på modern mixologi och blandar drinkar på oväntade ingredienser som få hört talas om. Precis som i köket rör det sig framförallt om nordiska, avskalade influenser.

En trappa ner finns Studio Nabo – ett chambre séparée med robusta stenväggar och böljande tak. Här kan man arrangera allt från cocktatilkurser till familjemiddagar. På samma plan hittar du även systerkrogen 34B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 nov 2018

Härligt ställe med fint läge vid Tegnérlunden. Lokalen är stor och öppen med fräsch och modern inredning.

Jag åt en vegetarisk rätt från menytavlan som ändras regelbundet. Blomkål, rostade frön, pumpakärnor och sä... Visa hela »

7 nov 2018

Har hunnit med två middagar här och det är ett härligt ställe att komma till och att återkomma till. Maten är väldigt god, servicen är bra, livligheten är på topp men det som sticker ut är baren. Nivån på barpersonalen ä... Visa hela »

31 okt 2018

Mkt uppskattat restaurangtillskott vid Tegnérlunden. Inredningen är modern med ljusa träinslag.

Har enbart hunnit testa lunchen (3 tillfällen), som har varit riktigt bra. En trevlig detalj är att det serverar alltid en liten aptitretare iform av en soppa. ... Visa hela »

24 dec 2018

Ätit lunch här tre gånger nu och jag har inte blivit besviken en enda gång.

Bra mat. Bra barhäng med goda drinkar. Trevlig och framförallt duktig personal!

27 dec 2018

Översätt till svenska »

Brilliant atmosphere and service ( We loved being greeted by literally the whole staff). This is definitely one of my new fav restaurant in Stockholm ! Unpretentious at every level but really high gastronomy and amazing wine list ( wines by the half glass is such a great idea for us wine lovers). Wa... Visa hela »