Pressbild Pressbild

Nu kan du äta löjromssemla på Clarion Hotel Sign

Löjromssemlan är Clarion Hotel Signs tolkning av svenskarnas mest älskade bakverk. Semlan, som serveras på Kitchen & Table Norrmalm, innehåller löjrom från Kalix, crème fraîche och dill.
– Alla gillar semla och alla gillar löjrom, därför tyckte jag att det var dags att förena dessa två smaker, varför inte kombinera med ett gott glas champagne, säger David Viklund, Food & Beverage manager.

Tillsammans med hotellets kökschef Tomas Bengtsson och hotellets konditor Harriet Uusimäki har många varianter testats innan de äntligen kom överens om att de hittat hem. Semlan består av ett hembakat briochebröd med Västerbottensost, vispad crème fraîche och dill. Det hela toppas med svensk löjrom från Kalix.

– Det är många som provat att tolka den klassiska semlan, och nu var det dags att göra något riktigt annorlunda. Det vi var överens om var att vi ville använda oss av svenska råvaror och få in de nordiska smakerna. Vi försökte visserligen få in lite kardemumma men det funkade inte, säger Tomas Bengtsson, kökschef på Clarion Hotel Sign.

Löjromssemlan hade premiär på hotellets restaurang Kitchen & Table Norrmalm den 15 januari.