Nu öppnar Goma – Sveriges första asiatiska gastropub

Den 7 oktober öppnar Sveriges första riktiga asiatiska gastropub på Linnégatan i Stockholm. Goma är en systerkrog till Miss Voon, beläget intill Elite Eden Park Hotel. Bakom öppningen står Miss Voons ägare och kocken Jonas Svensson.

Goma är en asiatisk gastropub där drycken står i centrum och asiatisk gastropubmat finns på menyn. Baren består av både klassiska, ibland med en twist, och nya drycker för både dag och natt. Här sitter du bekvämt i soffor samt vid höga barbord, med mat i spännande serveringar.

– Gastropubar har vi sett genom åren, men en asiatisk gastropub blir någonting nytt vill jag lova! Goma är full av färg, innovation och lekfullhet, något som kommer att speglas tydligt i våra serveringar för både mat och dryck, men också i vår fantastiska miljö, säger Jonas Svensson, ägare.


Bakom öppningen står Jonas Svensson, kock och Miss Voons ägare. Pressbild.

Menyn består av asiatisk gastropubmat med inspiration från hela Asien. Rätterna är skapade för att passa en lång middag såväl som ett snack i handen till en öl eller sake.

– Vi har skapat roliga, spännande och smakrika serveringar perfekta i kombination för just vår bar. Tanken är att alla rätter passar bra för att både stå upp och äta eller sitta lågt. Rätterna kommer ha samma smakpalett som vi gjort oss kända för på Miss Voon, fortsätter Jonas Svensson.

Gastropuben erbjuder generösa öppettider som passar för ett avslappnat förmiddagsmöte, lunch, eftermiddagsmöte, afterwork, middag eller drinkar sent in på natten. Inredningen är signerad Thomas Sandell med team, som byggt en miljö med fokus på vackra färger och material med sköna soffor, varvat med höga barbord och en generös bardisk där både mat och dryck arbetas med framför gästen.

Goma har plats för 80 sittande gäster och man tar inga bokningar.