Nyöppnade Farang bjuder på en matresa till Sydostasien

När restaurang Farang flyttade in till lokalen på Tulegatan 7 kom Asien till Stockholm. Och även fast att stan redan kryllar av asiatiska restauranger, kan man med säkerhet säga att en restaurang som Farang behövdes. Det här är något helt nytt, och inget att jämföra med en halvhjärtad thaibuffé. Kanske beror det på att det här konceptet kombinerar fantasifull matlagning, nya smaker och kreativ presentation.

Farang är från början ett finskt koncept som startades i Helsingfors år 2009 av Kim Öhman, Tomi Björck och Matti Wikberg. Och i Finland fick restaurangen ta emot många fina betyg. Bland annat blev Farang utsedd till Finlands bästa restaurang år 2011. Och nu får alltså Stockholm möjlighet att testa på unika smakkombinationer i en häftigt rustik miljö. Lokalen är stor och ambitiös, i klass med Taverna Brillo och Nosh & Chow.

Restaurangen står för noga utvalda råvaror, kreativitet och spännande kryddningar. Här finns en ambition att ta med dig som gäst på en fullständig smakresa till Sydostasien. Inspirationen är hämtad från matkulturer som Thailand, Malaysia, Vietnam och Indonesien. En snabbtitt på menyn skvallrar om såväl delade rätter (share-food) som en hel avsmakningsmeny. Hur låter till exempel en långbakad kalvkind, aromatisk chilibuljong och en sallad på mynta och böngroddar? Och till efterrätt thaimarinerad frukt, sockerärter, lime, vaniljkokoslag och guava- och vattenmelonsorbet? Missa heller inte Farangs cocktails.

Mer information: Farang