Nyöppnat syskon till 39 Wäst - lite mer "loco"

Nyligen öppnade Dos Locos vägg i vägg med det populära syskonet 39 Wäst på Kungsholmen. Lokalen har fått ett färgstänk som i Havanna, och menyn präglas av streetfood och romdrinkar till schyssta priser.
- Det ska vara folklig och opretentiös atmosfär, säger krögaren Magnus Bentzer som även driver Restaurant Aubergine på Östermalm.

Lokalen, som tidigare agerade bar på 39 Wäst, förvandlades under sommaren till en helt egen restaurang med kubansk känsla och internationell fingerfood. Väggarna har målats om i vardera gult, turkost, blått och orange, och de bastanta träborden pryds numera av gröna kaktusar.

- Vi ville få fram en lite sobrare men samtidigt Kubainspirerad miljö med starka färger, och det blev faktiskt riktigt bra, säger Magnus Bentzer.

Med den nya restaurangen har han dessutom adderat prisvärd streetfood till repertoaren. Här ska ingen rätt kosta över 200 kronor, och mycket går att dela runt bordet. Bland annat serveras hemgjorda pizzaslices av focaccia-tjocklek, med säsongsbetonade toppings, men också ”hamburgesa” på högrev och ceviche på tonfisk.

Menyn kommer att skifta regelbundet, och framöver kan det även bli tacos. Lunchtid serveras samma meny som inne på 39 Wäst.


Färgstarkt och streetfoodinfluerat på Dos Locos.

Karibisk twist
I baren bossar Jesper Hartmann, som har skapat en drinkmeny med karibiska romdrinkar för både traditionalister och folk som föredrar nya smaker. Tanken är att man ska kunna kombinera drinken med några rätter att dela runt bordet, oavsett om man bara kör en AW eller vill ha en hel middag. Det planeras även drinkskola, romprovningar och andra roliga events för den som inte bara vill äta.

Att stället gärna ska kännas lite quirky förmedlas även med en skylt i regnbågens färger, och givetvis med själva namnet i sig.

- Vi tyckte att Dos Locos var kul eftersom vi ville att det skulle vara lite loco här inne, lite knasigt, gärna i form av roliga grejer. Och så ville vi så klart ha ett namn som var latinamerikanskt, berättar Magnus Bentzer.

Syskonet tillika grannen 39 Wäst öppnade i restaurang Jonas gamla lokaler för ett par år sedan och har blivit ett populärt inslag på Kungsholmens växande krogkarta. Med Dos Locos har de nu fått ett lite prisvänligare alternativ vägg i vägg.

Mer information: Dos Locos