Operan får restaurang och bar

Framöver kommer man inte bara kunna se opera och balett på Kungliga Operan vid Gustav Adolfs torg. Operahuset blir nämligen en adress även för matälskare, bland annat med hjälp av folket från Grodan.

I sommar tar Operan ett nytt steg och öppnar restauranger och cocktailbar med stans kungligaste utsikt. Kvar finns givetvis kärnverksamheten, opera och balett, men för den som vill insupa atmosfären över en bit mat eller en drink kommer alltså även detta att bli möjligt. Enligt Helena Broström, vd för restaurangverksamheten, är visionen ett "öppnare Operahus" och en levande mötesplats som knyter an till Operans arv.

Först ut är Strömterrassen och Guldterrassen som slår upp dörrarna den 26 juni. På Strömterrassen blir det utegrill med fokus på burgare och hummer medan Guldterrassen utlovar lite mer traditionella svenska klassiker och kvällssol. Till hösten öppnar Operan även brasserie. Bakom den nya satsningen står bland andra krögarna från Grodan.

- En av utgångspunkterna och utmaningarna för framtiden är att göra huset mer öppet och tillgängligt för allmänheten, säger Operans vd Birgitta Svendén. Vi är glada att kunna presentera vår vision för framtiden tillsammans med krögarna bakom Grodan samt Mattias Hedlund och Jens Segrén.

Mer information: Opera-restaurangerna