Premiär för karibiskt koncept på Hobo Hotel

Det urbana hotellet Hobo Hotel på Brunkebergstorg lanserar nu sitt nya matkoncept under namnet "XO". Under ledning av nya chefskocken Kristian Smith, bjuds matgäster på en smakresa till de karibiska öarna med premiär i dag.

Hobo Hotel bjuder från och med i dag in till sitt nya matkoncept "XO", vars smakinfluenser kommer från de karibiska öarna. Bakom konceptet står kocken Kristian Smith som, med erfarenhet från streetfood-koncept som Lådan och Flippin' Burgers, nu tar karibisk streetfood till Stockholm. Uppvuxen med en jamaicansk pappa och en svensk mamma i London, tar han med sig sina erfarenheter och modiga smakkombinationer till Hobo.

– Jag vill få så många som möjligt att upptäcka världen genom min matlagning. Att få sätta det jamaicanska köket i ett restaurangkoncept på detta sätt är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har inte hållit tillbaka när det kommer till smak, kryddor och ursprung, men jag har förfinat många av de rätter som tidigare endast serverats ur en food truck eller en jerk hut längs väggrenen. Samtidigt kommer de som ätit genuin jamaicansk mat att känna sig hemma, säger han.

Menyn innehåller allt från pulled jack fruit och roti till långkok och tanken är att hela sällskapet tar in flera rätter att dela på. I samband med det nya konceptet har restaurangen fått en makeover med mycket växter och bänkar som för tankarna till en innergård.