Pride 2018 - det här får du inte missa

I år är Stockholm staden som står som värd för Europride, vilket innebär ännu större program och fler gäster. Från och med den 27 juli till och med söndagen den 5 augusti tar Pride över stadens gator, restauranger, torg och butiker. Listan på aktiviteter sträcker sig lång, och vare sig du vill delta i allt eller nöjer dig med att titta på så finns det något för alla att uppleva. Här är några guldkorn...

Pride House, det officiella centret för Europride håller till i Kulturhuset. Hit väntas många besökare strömma för att delta i konferenser, föreläsningar, debatter, filmvisningar, konstutställningar med mer. Bara här kan du ta del av hela 300 programpunkter. En annan central punkt är Pride Park på Östermalms IP, även kallat festivalens hjärta. Här kan du se konserter och mängder av olika uppträdanden, titta på utställare och njuta av mat och dryck från någon av de 14 foodtrucks eller restauranger som finns tillgängliga. Södra Teatern på Mosebacke torg är som vanligt också en central och given plats för alla Pride-besökare. Här är det fullt program med konserter, evenemang, dj:s, fester och såklart mat i restaurangen.

Är du ett fan av att äta ute så är det flera restauranger runt om i staden som väljer att hylla Pride lite extra med specialframtagna menyer, som exempelvis Tako och Vassa Eggen. Även Urban Deli har full agenda på både takterrassen på Sveavägen och Nytorget på Södermalm. Mälarpaviljongen startar sitt förmingel under tisdagen och fortsätter sedan med olika evenemang resten av veckan, ett perfekt ställe för ett par drinkar och danssteg i takt till musiken, precis som på Hornhuset, Hilma och Trädgården.

Dansa loss kan du också göra på Smeduddsbadets strandfest under hela lördagen, perfekt för picknick i solen och nära till ett dopp i Mälaren. Zita och Bio Rio visar speciellt utvalda filmer med anledning av Pride, och på Melt Bar kan du avsluta veckan med en cabaret. Sist men inte minst får du såklart inte missa den stora Prideparaden som i år kan bli större än någonsin! Detta sker på lördagen, med start vid Kulturhuset klockan 13.00.

För dig som vill följa hela schemat håller du bäst koll här.

Spana även in vår utförliga Europride-guide om du vill läsa mer.

Vi på Thatsup önskar dig en glädjerik Europride!