Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Hilma

0,0 • 0 recensioner
Hilma

Inne på prisbelönta Generator Hostel nära Norra Bantorget hittar du den här sociala mötesplatsen med bar, restaurang och en egen tatueringsstudio. Interiören har fått influenser från abstrakt konst, och menyn kretsar kring internationella streetfood-influenser. Håll även utkik efter olika events och dj:s.

Hajpade designhostlet Generator finns runtom i Europa och kom till Stockholm våren 2016. Det tillhörande bar- och restaurangkonceptet Hilma är till för både internationella gäster och för stockholmare som vill umgås, äta och ta något att dricka. Här serveras såväl modern streetfood som cocktail, öl och vin, och dessutom satsar baren på nischad fransk cider. Med jämna mellanrum gästas stället även av olika dj:s och andra events som kan vara värda att hålla koll på för den som vill hänga.

Med konstreferenser och särpräglad design kan även miljön smitta av sig rent kreativt. Både interiören och namnet har nämligen inspirerats av den svenska konstnären Hilma af Klint, en av den abstrakta konströrelsens pionjärer under 1800- och 1900-talet. I lokalen ryms allt från blå sammetssoffor till lila golv och konstnärliga ljusinstallationer. En stor bur fungerar vidare som restaurangens chambre separée.

Hit kommer man dock inte bara för att bo, äta och umgås. Den som vill kan även skaffa sig en tatuering. Ett gammalt bankvalv i anslutningen till restaurangen har nämligen förvandlats till en svartvit tatueringsstudio där tre unga talanger håller till och visar vad de går för.

Se även Generator

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Hilma!