Riche Fenix bjuder in till koreansk kväll

Riche Fenix drar sig som bekant inte för att ställa till med fest och bjuda på spännande koncept. Den 5 december är det dags för en koreansk kväll att ta plats på Södermalmsrestaurangen. Det blir fusion av koreansk och svensk matkultur, ett gästspel av kocktrion +82 och sydkoreansk film och musik.

I köket står kocktrion +82 som består av den framstående koreanska kocken Youngjo Lee,  Jason Jang och Carlos Wehe, som tillsammans har en meritlista från stjärnkrogar som Ekstedt, Ett Hem och Aira. Menyn för kvällen är inspirerad av koreansk mat- och barkultur; bland annat får en av Fenix signaturrätter, korv med bröd, en koreansk touch och det utlovas även friterad kyckling. Detta kompletteras med soju-cocktails och öl.

Det blir också fokus på koreansk kultur, med sydkoreansk film som projiceras inne i restaurangen, en kurerad spellista av den sydkoreanska dj:n Didi Han och konst av Pontus Djanaieff.

– Med vår Korean Evening vill vi bidra med lite koreansk matkultur och atmosfär på Riche Fenix. Det kommer bli en stimmig och smakrik kväll där gästerna kan ta in flera rätter och äta tillsammans. Jag har fört in min bakgrund och historia i menyn och blandat den med mina erfarenheter från Sverige, säger Youngjo Lee.