Savant Bar öppnar ny vinbar – på Nalen

Nu får Savant Bar tillökning, och inte i vilka lokaler som helst. I maj flyttar de in på Nalen och öppnar Bar Soif, där det ska bli plats för viner, musik och poesi.

Savant Bar på Tegnérgatan har lockat till sig många vin- och matintresserade stockholmare sedan de öppnade 2018. Den 17 maj är det dags för deras andra vinbar, Bar Soif, att slå upp dörrarna på Nalen. Baren ska drivas av Plato Mavrokostidis, sommelier på Savant Bar och verksam inom musik, poesi och Stockholms klubb- och konstscener, samtidigt som den skånska rapparen Jaqe ska stå för mycket av barens musik och utseende.

– Savant Bar har alltid haft målet att vara drivande av kulturen kring naturligt vin, och vi ser baren som ett verktyg för sociala möten. Bar Soif på Nalen är en naturlig förlängning av Savant Bar med plats för viner, musik och poesi, säger Markus Welin, grundare av Savant Bar tillsammans med Terese Welin, i ett pressmeddelande.

Anrika lokaler

Nalen har funnits i över 100 år och är i dag känt för sina många konserter, klubbar, fester och möten. Sedan årsskiftet pågår nya satsningar i huset, och tanken är att Bar Soif ska hjälpa till med att bidra till mer liv. Lokalen som baren öppnar i har tidigare huserat allt från liveklubb till tequilabar, men på senare år har den varit stängd för allmänheten.

– Vi är superglada över att kunna öppna upp ytterligare en del av vårt hus och tillsammans med Markus Welin och hela gänget bakom Bar Soif nå en ny publik, säger Pernilla Abrahamsson, vd för Nalen.

Bar Soif öppnar på Nalen den 17 maj.