Mackan på Scandwich. Foto: Pressbild Mackan på Scandwich. Foto: Pressbild

Scandwich, Mackverket och À la Lo i veganskt samarbete

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Utbudet av lyxiga mackor fortsätter att växa, men för den som vill äta en matig macka utan animaliska produkter är det mer begränsat. Detta är något som Stockeld Dreamery vill ändra på när de nu lanserar Stockeld Sandwich Stories – ett samarbete med tre av Stockholms mest populära mackställen.

Med växtbaserade Stockeld Creamy Spread som grund har restaurangerna Scandwich, À la Lo och Mackverket fått ta fram tre unika och helt växtbaserade mackor. Syftet är att visa hur växtbaserade mackor kan vara precis lika lyxiga, kreativa och smakrika som mackor med animaliska produkter.

Mackan på Mackverket. Foto: Pressbild

– Många tror att växtbaserade mackor är begränsade till avokado, hummus och jordnötssmör men med rätt produkter och lite kreativitet finns det så mycket mer. Mackorna som våra vänner på Scandwich, Mackverket och À la Lo har tagit fram är ett tydligt bevis på detta, säger Sorosh Tavakoli, medgrundare och vd på Stockeld Dreamery, i ett pressmeddelande.

De veganska mackorna går att beställa på respektive restaurang under våren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.