Stora nyheter för Stockholms restaurangscen! Sayan Isakssons hyllade izakaya, Shibumi, återvänder igen tio år efter starten. Denna gång i en ny tappning på Malmskillnadsgatan.
Sayan Isakssons izakaya, Shibumi, öppnade för första gången under 2015 på Kungstensgatan och gjorde sig snabbt ett namn i Stockholms krogvärld. Tre år senare stängdes dörrarna, men efter en uppskattad pop-up på Röda Huset återvänder den i en ny tappning och öppnar i centrala Stockholm. Menyn kommer att hylla det japanska izakaya-köket, men med en nyskapande twist, och kompletteras av vin från såväl Japan som mer traditionella vinländer – varav närmare 20 sorter kommer serveras på glas. I äkta japansk anda kommer även ett brett utbud av sake finnas, handplockat av restaurangens sake-sommelier.
– När vi öppnade Shibumi 2015 så var vi i princip först med att introducera Izakaya-genren i Stockholm. Mycket har hänt på tio år och konkurrensen är tuffare. Det till trots känner jag fortfarande samma kärlek och entusiasm till den här typen av generösa och inkluderande matlagning. Nya Shibumi kommer att innehålla några gamla klassiker men kanske också några nya, säger Sayan Isaksson.

Bläddra bland LP-skivor
Restaurangen kommer att ha plats för 60 sittande gäster och den kommer även att rymma en stor bar, där inslag av mörkt trä och en väggmålning sätter tonen i lokalen. Tanken är att man inte enbart ska ta sig hit för att äta middag, utan också kunna slinka in på en iskall öl och lite snacks i avslappnad atmosfär. I högtalarna kommer det att spelas rock från 70-, 80- och 90-talet, och gästerna ska även kunna bläddra bland LP-skivor och välja musik för kvällen.

Shibumi öppnar på Malmskillnadsgatan 38B den 12 november. Bokningen öppnar den 21 oktober.