Sayan Isaksson. Foto: Niklas Nyman Sayan Isaksson. Foto: Niklas Nyman

Shibumi återvänder – öppnar på Malmskillnadsgatan

Stora nyheter för Stockholms restaurangscen! Sayan Isakssons hyllade izakaya, Shibumi, återvänder igen tio år efter starten. Denna gång i en ny tappning på Malmskillnadsgatan.

Sayan Isakssons izakaya, Shibumi, öppnade för första gången under 2015 på Kungstensgatan och gjorde sig snabbt ett namn i Stockholms krogvärld. Tre år senare stängdes dörrarna, men efter en uppskattad pop-up på Röda Huset återvänder den i en ny tappning och öppnar i centrala Stockholm. Menyn kommer att hylla det japanska izakaya-köket, men med en nyskapande twist, och kompletteras av vin från såväl Japan som mer traditionella vinländer – varav närmare 20 sorter kommer serveras på glas. I äkta japansk anda kommer även ett brett utbud av sake finnas, handplockat av restaurangens sake-sommelier.

– När vi öppnade Shibumi 2015 så var vi i princip först med att introducera Izakaya-genren i Stockholm. Mycket har hänt på tio år och konkurrensen är tuffare. Det till trots känner jag fortfarande samma kärlek och entusiasm till den här typen av generösa och inkluderande matlagning. Nya Shibumi kommer att innehålla några gamla klassiker men kanske också några nya, säger Sayan Isaksson.

Silkestofu med mirin är en av rätterna på Shibumis meny. Foto: Lisa Melin Johansson.

Bläddra bland LP-skivor

Restaurangen kommer att ha plats för 60 sittande gäster och den kommer även att rymma en stor bar, där inslag av mörkt trä och en väggmålning sätter tonen i lokalen. Tanken är att man inte enbart ska ta sig hit för att äta middag, utan också kunna slinka in på en iskall öl och lite snacks i avslappnad atmosfär. I högtalarna kommer det att spelas rock från 70-, 80- och 90-talet, och gästerna ska även kunna bläddra bland LP-skivor och välja musik för kvällen. 

Shibumis interiör har inslag av mörkt trä och en stor väggmålning. Foto: Niklas Nyman

Shibumi öppnar på Malmskillnadsgatan 38B den 12 november. Bokningen öppnar den 21 oktober.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.