Smaka på Stockholm fyller 25 - gästas av landets största kockar

Smaka på Stockholm fyller 25 - gästas av landets största kockar

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 2-6 juni återvänder matfestivalen Smaka på Stockholm till Kungsträdgården för fem kulinariska dagar. I sommar fyller festivalen 25 år och gästas av bland andra Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki. Fävikens Magnus Nilsson, som har tagit sin uppmärksammade Korvkiosk till Söder, finns också på plats.

Kungsträdgården förvandlas återigen till ett gastronimiskt mecka när några av landets grymmaste kockar, restauranger och food trucks samlas mitt i stan. Den här gången introducerar Smaka på Stockholm en ny pop up-krog där kända kockar serverar signaturrätter och en liten trerättersmeny. En av dem är Mathias Dahlgren, som även passar på att ta ut Matbordet till allmänheten.

En annan stor nyhet för i år är salutorget som samlar 30 av landets bästa bagare och mjölnare under ledning av Sébastien Boudet. Dessutom erbjuder över 40 mathantverkare allt från ost och charkuterier till must och saft.

Det digra programmet innehåller även kockdueller, chef's table och andra nummer. På stora scenen dyker Blacknuss med Jennifer Brown samt Just D och ett gäng andra artister upp.

- Smaka på Stockholm är en helhetsupplevelse. Under fem dagar ges unika möjligheter att uppleva det bästa av kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, få inspiration och gå kurser, njuta av smakprover från Stockholms bästa restauranger och food trucks – och naturligtvis ha trevligt tillsammans och lyssna på bra musik, säger grundarna Johan Turesson och Anders Sewerin.

Omkring 20 restauranger deltar under festivalen, bland andra Farang, Speceriet, Burger & Lobster, Tap Room och M.O.A.S - Meat on a Stick. På plats finns även 13 omtyckta food trucks.

Läs mer här och på Facebook.

Bild: Smaka på Stockholm

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.