Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Burger & Lobster

2,8 • 9 recensioner
Burger & Lobster

Brittiska succékonceptet Burger & Lobster fokuserar, som namnet avslöjar, på hamburgare och hummer och finns sedan tidigare att hitta i London och New York. Här kan du få Nebraska-burgare, "lobster roll" eller hummer från Nova Scotias Atlantkust serverad i livlig miljö, kombinerat med cocktails.

Bakom upplagan i Stockholm står krögaren Pontus Frithiof - vars bistro Pocket huserar precis intill - och Thomas Dahlstedt, ägare av Nordrest Restauranger. Den rymliga lokalen ligger på Norrlandsgatan och är inredd i urban stil med industridetaljer, tegelväggar och lädersoffor. Här finns även en stor bar där det serveras cocktails, champagne och öl på löpande band. Lunchmenyn inkluderar även lunchrätter som hummersoppa och "lobster mac'n'cheese".

Mest känt är konceptet kanske ändå för sin mix av hamburgare, hummer och ”lobster rolls”, som serveras på amerikanskt vis med pommes. Något som har gjort storsuccé hela vägen från Londons hippa kvarter till Stockholm via Manhattan. Att restaurangen kombinerar avslappnad stämning med vardagslyx för en stor publik har inte heller gjort den mindre populär. Hit hittar kompisgäng och familjer för att äta dagens fångst, ta en burgare eller hänga i baren.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.

Var här på riktigt nu och det var helt okej rakt igenom. Goda pommes, goda dippar, goda förrätter/snacks (testade alla tre), god burgare och god lobster roll. Men inga wow. Hade kunnat bli en 4:a, om det inte hade varit så överprisat. Vårt sällskap (3 pers)... Visa hela »

Fredric E.

Burger & Lobster levererar en internationell känsla. Stor bar och snygg inredning. Stort plus för den goda hummern.

Viktor A.

Riktigt tunga burgare och finfin lobsterroll. Kunnig och trevlig person. Längtar tillbaka!

Niklas E.

OBS! Denna recension är endast för lobster roll-en då många verkar tycka illa om burgarna.

Väldigt trevlig personal som gav bra service och "såg oss" hela tiden. Åt en Lobster Roll som var fin och vanilla cheesecake till efterrätt. Medan... Visa hela »

Lord S.

Burgare: Otroligt dyrt och kanske den torraste burgaren jag ätit med överdimensionerat bröd som kändes som gårdagens, Burger King gör det bättre för en tredjedel av priset.

Ingen direkt smak på burgaren, frågade om de hade någon så... Visa hela »

Rasmus E.

Åt glupskt upp deras hummer-burgare, ett nischat ställe med kvalité. Lite väl tilltagen prislapp.

Anders J.

Hamburgarna var sådär men inredningen var väldigt trevlig. Kanske orättvist när jag några dagar innan njutit av de goda burgarna på Lilys Burger.

Robban K.

Helt okej hamburgare men absolut inte värd 275 kr. Vattnet såldes på oss väldigt fullt och visade sig kosta 40 kr. Vi lär inte gå hit igen.

Anders L.

Usch, inte en bra upplevelse. Seg mat och otrevlig personal, känner mig lurad. Undvik denna turistfälla.

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2015-08-10

“Burgare och hummer – ett vinnande team”