TV-kocken Tareq Taylor agerar sedan början av 2024 matinspiratör inte bara åt svenska folket, utan även åt Sjöstadsgruppen som driver Stockholmskrogarna Sjöstaden Skybar, Himlen och Restaurang Göteborg. Den 7-8 februari serveras hans första signaturmeny, vars tema lyder ”Tareq Taylors sydamerikanska dagar”.
Smaker från södra Europa, Syd- och Nordamerika samt Mellanöstern, tillagade på kolgrill eller i rökeriet, är de röda trådar som löper genom menyn. Totalt fyra rätter serveras, och platsen är Sjöstaden Skybar, beläget 102 meter över marken.
– Sydamerika är en enorm kontinent med många matkulturer men det finns ändå ett gemensamt kök som är lätt att känna igen. Maten är enkel, smakrik och fräsch, ofta med drag av tropiska frukter och speciella grilltekniker. Råvarorna och sammansättningen är det som helt och hållet styr, vilket vi tagit fasta på, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.
Tareq Taylors signaturmeny serveras endast kvällstid, för ett pris om 695 kr. Vegetariskt alternativ finns, likaså ett passande vinpaket.