Tareq Taylors sydamerikanska meny serveras den 7-8 februari på Sjöstaden Skybar. Foto: Joakim Johansson/pressbild Tareq Taylors sydamerikanska meny serveras den 7-8 februari på Sjöstaden Skybar. Foto: Joakim Johansson/pressbild

Specialmeny signerad Tareq Taylor på Sjöstaden Skybar

Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

TV-kocken Tareq Taylor agerar sedan början av 2024 matinspiratör inte bara åt svenska folket, utan även åt Sjöstadsgruppen som driver Stockholmskrogarna Sjöstaden Skybar, Himlen och Restaurang Göteborg. Den 7-8 februari serveras hans första signaturmeny, vars tema lyder ”Tareq Taylors sydamerikanska dagar”. 

Smaker från södra Europa, Syd- och Nordamerika samt Mellanöstern, tillagade på kolgrill eller i rökeriet, är de röda trådar som löper genom menyn. Totalt fyra rätter serveras, och platsen är Sjöstaden Skybar, beläget 102 meter över marken. 

– Sydamerika är en enorm kontinent med många matkulturer men det finns ändå ett gemensamt kök som är lätt att känna igen. Maten är enkel, smakrik och fräsch, ofta med drag av tropiska frukter och speciella grilltekniker. Råvarorna och sammansättningen är det som helt och hållet styr, vilket vi tagit fasta på, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande. 

Tareq Taylors signaturmeny serveras endast kvällstid, för ett pris om 695 kr. Vegetariskt alternativ finns, likaså ett passande vinpaket.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.