St Patrick's Day firas på tre krogfavoriter

Halloween och Thanksgiving i all ära - nu är det dags för nästa högtid att etableras i Sverige, nämligen Irlands nationaldag. Den 17 mars kommer St Parick's Day till AG och Hillenberg i Stockholm samt till Meet i Göteborg. Det blir irländska delikatesser, whiskey, hantverksöl och irländsk folkmusik.

Efter förra årets gästspel på köttfavoriten AG är den gröna ön tillbaka, den här gången med tillskott av nya Hillenberg i Stockholm och Göteborgs paradis för köttälskare, Meet. Under kvällen blir det gräsuppfött premiumkött, ostron av högsta kvalitet och ekologisk lax från Burren Smokehouse - helt i linje med Irlands ihärdiga hållbarhetsarbete.

- Jag har varit på Irland flera gånger och sett deras ambitiösa hållbarhetsarbete på nära håll. Därför känns det extra kul att visa upp råvaror av högsta kvalitet på Hillenberg på St Patrick's Day, säger Karl Ljung, krögare på Hillenberg samt medlem av en irländsk kockklubb.

Vid sidan om maten kommer man att servera whiskey från Tullamore Dew och Jameson, samt irländskt hantverksöl från O'Haras. Producenterna har tillsammans satt ihop ett koncept som ska matcha den specialkomponerade menyn med ostron och kött.

Mer information: Restaurang AG, Hillenberg