Stjärnkockar öppnar snabbmatsställe i Täby Centrum

Nyligen invigdes Täby Centrums stora matsatsning Täby Deli där man hittar populära koncept som Paradiset och The Fishery. Nu adderas lite extra stjärnglans när två Michelinkockar ansluter sig och öppnar Fafelle – ett vegetariskt falafelhak med oväntade smakkombinationer.

Det är Joel Åhlin, från Agrikultur och Bar Agrikultur, samt Claes Grännsjö, medgrundare av Nook och The Flying Elk, som står bakom den nya snabbmatsrestaurangen med öppning i slutet av maj. Tillsammans med David Frenkiel, prisbelönt matbloggare och kokboksförfattare från Green Kitchen Stories, har de tagit fram en meny som innehåller krispig falafel i ny tappning.

– Vi har utgått från falafeln, som vi tycker är grym när den tillagas rätt, och sedan parat ihop den med smaker från våra favoritmatplatser runt om i världen. Det blir ett antal vegetariska och veganska rätter som är fräscha, färgstarka och mättande, berättar Joel Åhlin i ett pressmeddelande.

Vid sidan om olika falafelbowls och ställets egen version av en falafelwrap kommer det även att erbjudas unika falafeldressingar, kryddblandningar och gröna mellanmålpods.

Stor matdestination
Täby Deli hade premiär den 11 april och består även av ekobutiken Paradiset, Malin Söderströms populära fiskrestaurang The Fishery, mexikanska La Neta, en större satsning av Gateau, norrländska Knuts nya koncept Stigen av Knut, japanska pokéstället Kaori, hälsohaket Bali Street Food, Chokladfabriken, hamburgerstället Stekt samt blombutiken Bunches by Blomrum.

Fafelle öppnar i slutet av maj.