Stjärnkock blir köksmästare på Villa Foresta

I slutet av augusti öppnar Villa Foresta på Lidingö. Nu är det klart att det blir stjärnkocken Gustav Otterberg som kommer att leda det gastronomiska i rollen som köksmästare. Han kommer med tunga meriter från krogar som Leijontornet, Ekstedt och nu senast Villa Pauli.

Gustav Otterbergs matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket för hur råvaror hanteras. På Villa Foresta kommer han därför att utveckla ett matkoncept med just hållbarhet och råvaran i fokus. Stjärnkocken har tidigare varit med och byggt upp Restaurang Ekstedt och den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Senast har han varit köksmästare på Villa Pauli och tidigare även på Artipelag och Grand Hotel Saltsjöbaden.

Verandan är hjärtat på Villa Foresta och ska fungera som hotellets vardagsrum, där gäster ska kunna äta lättare rätter, smakportioner och drinktilltugg samt dricka utvalda viner och cocktails. Utöver Verandan ska restaurangen, med inriktning på smakupplevelser, att öppna.

– I vår matfilosofi ligger fokus på huvudråvaran i rätterna. Kompositionerna kommer därmed vara noggrant utvalda för att framhäva råvaran. Det känns otroligt spännande och roligt att få skapa ett helt nytt matkoncept på ikoniska Villa Foresta, säger Gustav Otterberg.

Menyn kommer att centreras runt svenska råvaror och producenter. Designkonceptet är tidlöst och hämtar inspiration från seklets början, natur, skog och norra Italien. Villa Foresta öppnar i augusti 2024.