Stjärnkock till Grand Hotel Saltsjöbaden

Nu meddelar Grand Hotel Saltsjöbaden, som under de senaste åren genomgått en hel del utveckling och nysatsningar, att stjärnkocken Gustav Otterberg tar över i köket. Gustav kommer senast från van der Nootska palatset och har tidigare huserat på Artipelag, Ekstedt och stjärnkrogen Leijontornet.

Förväntningarna är höga när Gustav Otterberg ska sätta sin signatur i köket på Grand Hotel i Saltsjöbaden. Den välrenommerade kocken kommer att bjuda in till vad han kallar gammaldags lyx i modern tappning. Menyn kommer att präglas av noggrant utvalda råvaror, tillagade med kärlek.

– För mig har det varit viktigt att maten lätt ska kunna associeras till vad Grand Hotel Saltsjöbaden är, och för mig har det alltid varit elegans, lyx, vintage och prestigelöshet. Därför föll det sig naturligt att utforma menyn efter just dessa ord och på så sätt skapa en kulinarisk matupplevelse här på Grand Hotel Saltsjöbaden, säger Gustav Otterberg i ett pressmeddelande.


Gustav Otterberg, Grand Hotel Saltsjöbaden. Foto: Karin Törnblom.

Gustav Otterbergs matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar om råvaran. Därför står råvaran i fokus när Grand Hotel presenterar hotellets nya meny – där gamla recept har flätats samman med moderna tillagningsmetoder.

– Gustav har en gedigen erfarenhet som han blivit belönad för och vi är väldigt glada över att ha Gustav hos oss. Det här är ett nytt kapitel i Grand Hotel Saltsjöbadens långa och händelserika historia, säger Katarina Romell, VD på Grand Hotel Saltsjöbaden.