Stockholm får otroligt restaurangkoncept

I mitten av juni kommer The Cube by Electrolux till Kungliga Operans tak. Det är ett imponerande popup-restaurangkoncept där maten kommer att lagas av stjärnkockar som Mathias Dahlgren, Magnus Ek (Oaxen), Klas Lindberg (Årets Kock 2012), Stefano Catenacci (Operakällaren) och Johan Jureskog (AG). Förutom utsikten kommer Kungliga Operans tak att bjuda på både vacker och spektakulär arkitektur och design. Konceptet har tidigare gjort succé i Bryssel och Milano och öppnar nu parallellt i London och Stockholm.

Electrolux finns i hälften av alla europeiska kök belönade med stjärnor i Guide Michelin. Med 50 års erfarenhet kan de utan hybris påstå sig vara en av de mest rutinerade i branschen. Med The Cube by Electrolux vill de genom att skapa en unik matupplevelse förmedla en del av den kunskap som de skaffat sig under åren. Mellan den 18 juni och 14 oktober 2012 kommer Stockholm och Sverige (samt London och Storbritannien på Royal Festival Hall) ha chans att ta del av den gastronomiska upplevelsen på Kungliga Operans tak. Det kommer att erbjudas sittningar varje veckodag, både lunch och middag.

- Vi vill inspirera våra konsumenter och låta dem direkt ta del av den professionella kunskapen vi besitter. Proffskockarna vi samarbetar med vet hur man lyfter upplevelsen genom att stimulera alla sinnen, de jobbar med smarta lösningar och använder köksutrustningen på bästa sätt. Att se hur det inspirerar till att experimentera med matlagningen i det egna köket, säger Olivia Kaye, projektledare på Electrolux.

(klickbara)

18 stycken exklusiva platser kommer att erbjudas till varje tillfälle. Kungliga Operans tak är en viktig del av konceptet. När gästerna anländer till den delvis genomskinliga byggnaden kommer den 140 kvadratmeter stora taklokalen att vara helt öppen för att ge gästerna bästa vy och mingelmöjligheter. När det sedan är dags att sätta sig till bords sänks bordet ned från taket för att efter måltiden återigen hissas upp. Det kommer att vara ett vackert exempel på innovativ arkitekt- och ingenjörskonst. Det drivs av sol- och vindenergi och 100 % av byggmaterialet är återvinningsbart.

Menyn komponeras av handplockade stjärnkockar och består till största del av lokala råvaror. Och "handplockade stjärnkockar" är verkligen ingen överdrift. I teamet hittar vi Mathias Dahlgren (Mathias Dahlgren Matbaren, Mathias Dahlgren Matsalen), Magnus Ek (f.d. Oaxen), Klas Lindberg (Årets Kock 2012), Stefano Catenacci (Operakällaren) och Johan Jureskog (AG). Maten kommer att tillagas framför gästerna i ett öppet kök, och under middagen kan gästerna få tips, råd och inspiration från det välrenommerade kockteamet.

- Upplevelsen av fantastisk mat kan gärna kombineras med balett och opera på hög konstnärlig nivå och flätas samman till en häftig totalupplevelse, säger Operans vd Birgitta Svendén.

Information

Mer information om: Kungliga Operan

Datum: 18 juni - 14 oktober 2012.

Tider: Två sittningar per dag, alla veckodagar. Lunchsittning kl 12.00 - ca 14.30. Middagssittning kl 19.00 - ca 23.30.

Priser: Lunchkuvert inkl. dryckespaket: 1 450 kr. Middagskuvert inkl. dryckespaket: 2 600 kr.

Bordsbokning privat: 0709-38 48 63 / [email protected]

Bordsbokning externt företag: 08-507 333 09 / [email protected]