Stockholm Pride 2017

Stockholm Pride 2017

·

Den 31 juli – 6 augusti återvänder Nordens största Pridefestival, Stockholm Pride, med ett digert program fyllt med fester, evenemang, debatter och givetvis en maffig parad. Här ger vi tips på några av höjdpunkterna i Stockholm under den regnbågsfärgade veckan.

 – Stockholm Pride 2017
 – Stockholm Pride 2017
Clarion Hotel Amaranten Clarion Hotel Stockholm Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Amaranten
nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-amaranten
Clarion Hotel Stockholm
nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-stockholm
Clarion Hotel Sign
choice.se/clarion/sign
Clarion Hotel Stockholm
@clarionsthlm
Clarion Hotel Sign
@clarionsign
Clarion Hotel Amaranten Clarion Hotel Stockholm Clarion Hotel Sign

Drop-in-bröllop, schlagerfest och paradpepp

Clarion Hotel är officiell partner till Stockholm Pride och bjuder på mängder av aktiviteter. Bland annat blir det drop-in-vigsel i lobbyn på Clarion Amaranten, intim fest med Mello-Martin och regnbågsfrukost med specialpriser. Missa inte heller DJ-skola, mini-disco och mycket annat som händer på hotellen under veckan. Själva prideparaden firas med ett färgsprakande ekipage som kör samba, följt av pridedrinkar och dj:s inför kvällen i Pride Park.

  • När: 31 jul - 5 aug
  • Kungsholmsgatan 31, Kungsholmen Ringvägen 98, Södermalm/Skanstull Östra Järnvägsgatan 35, City/Norrmalm
    Clarion Hotel Amaranten
    Kungsholmsgatan 31, Kungsholmen
    Clarion Hotel Stockholm
    Ringvägen 98, Södermalm/Skanstull
    Clarion Hotel Sign
    Östra Järnvägsgatan 35, City/Norrmalm
  • Clarion Hotel Amaranten
    nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-amaranten
    Clarion Hotel Stockholm
    nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-stockholm
    Clarion Hotel Sign
    choice.se/clarion/sign
    Clarion Hotel Amaranten
    08-692 52 00
    Clarion Hotel Stockholm
    08-462 10 00
    Clarion Hotel Sign
    08-676 98 00
  • Clarion Hotel Amaranten Clarion Hotel Stockholm Clarion Hotel Sign
  • Facebook

Selma City Spa

Hemsida

Pride Pool Party

Spaanläggningen högst upp i Clarion Hotel Sign arrangerar under fyra dagar fest vid takpoolen, där det blir olika teman och dj:s varje dag. En perfekt förfest inför nattens bravader.

  • När: 1-4 aug kl 14-18
  • Inträde: 195-495 kr
 – Stockholm Pride 2017
 – Stockholm Pride 2017

Södra Teatern

Bögkör, klubb och hångel

Södra Teatern ordnar en fullspäckad Pridevecka med fester och happenings i hela huset. Bland annat uppträder norska Oslo fagottkor, som bjuder på körmusik och glittrande Broadway-koreografi. Samma kväll visas kultklassikern Rocky Horror Picture Show på festen Moxy, och så blir det "queert, hångligt och superglittrigt" med Klubb Hångel. Missa inte heller att sippa champagne och blicka ut över staden från Champagnebaren under hela veckan.

  • När: Öppet alla dagar. Klubb, fest och konsert 4-5 aug.

Regnbågen - ny scen i Pride Park

Ett av Pridefestivalens områden, Pride Park, får breddat program med nya scenen Regnbågen. Här blir det full aktivitet med bland annat standup, poesi, punk och teater. Kvar finns också publikfavoriten Kinky Kvarteret som kör uppvisningar och aktiviteter. I området hålls även aktiviteter för de allra yngsta besökarna.

  • När: 1-4 aug
  • Var: Östermalms IP

StaDemonia Tattoo

Utställning och queera tatueringar

Kolla in prints av queera artister och passa på att skaffa en tatuering! Queer- och veganvänliga tatueringsstudion StaDemonia öppnade tidigare i somras och har både gratisutställning och specialpriser under prideveckan.

  • När: Mån-fre kl 10.30-18

Warung

Queer-kvällar och indonesisk fusion

Indonesiska Warung bjuder på fusion-meny under hela veckan samt dj:s och dansframträdanden från onsdag till fredag. Restaurangen slår upp dörrarna klockan 15 och håller igång fram till 01. Även uteserveringen är öppen för mingel.

  • När: Hela veckan kl 15-01, dj:s och uppträdanden ons-fre

Zita

Pride på bio

Biografen Zita visar pridefavoriter varje dag, bland annat filmerna Moonlight (tisdag) och Någonting måste gå sönder (söndag). Dessutom blir det tre nattvisningar av The Rocky Horror Picture Show (där publiken deltar) kombinerat med fest på Södra Teatern den 4 augusti.

  • När: 31 jul - 6 aug kl 17 (lör kl 20), nattvisningar 1-3 aug kl 23

Prideparaden

Missa givetvis inte festivalens mest extravaganta händelse - Skandinaviens största prideparad med 45 000 deltagare. Ett glädjefyllt paradtåg som går från Kungsholmstorg till Östermalms IP och samlar ungefär 200 ekipage samt ungefär en halv miljon åskådare(!).

  • När: Lör 5 aug kl 13
  • Var: Kungsholmstorg

Gröna Lund

Hemsida

Avslutningsgala på Grönan

Nytt för i år är att Prideveckan avslutas med en familjedag i regnbågens tecken på Gröna Lund. Eventet pågår hela dagen och ska markera allas lika värde. Under kvällen arrangeras avslutningsgala med artister som Anne-Lie Rydé, Magnus Carlsson, Marlene, Rickard Söderberg, Thomas Sekelius och Åsa Jinder.

  • När: Sön 6 aug kl 10-22 (galan börjar kl 18)

Berns Hotel

Hemsida

Hett hotelltips

Berns firar också Pride och ger 20% rabatt på boendet mellan den 31 juli - 7 augusti. Samtidigt utlovas fest i hela huset och i Berzelii park - perfekt för den som vill vara där det händer.

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;