Stockholm under stjärnorna - en helhetsupplevelse ovanför Stockholms takåsar

Ett tak på 1200 kvadratmeter kommer att öppna i Stockholm city runt det nya nöjesnavet Brunkebergstorg så fort sommarsäsongen är igång. Den nya destinationen smygöppnade i slutet av sommaren 2017, men blir nu en permanent instans och välkomnar gäster från och med den 15 maj. Föreställ er en takterrass under öppen himmel, högt ovanför marken, mitt i centrala Stockholm.

I år och framåt kommer den att gå under namnet Stockholm Under Stjärnorna, förkortat SUS, och blir en hela-dagen-destination på 47 meters höjd, med utsikt över Stockholms takåsar och Saltsjön.

På SUS samsas två barer, en matsatsning som andas internationell streetfood, utomhusbio, gruppträningstillfällen och direktsändning av sommarens fotbolls-VM. Framförallt kommer SUS att präglas av en gedigen eventaktivering flera dagar i veckan som stockholmsprofilen Victor Sanchez står bakom. Ambitionen är att skapa en folkpark med festivalstämning som är öppen från morgon till sen kväll med både dagsfester och kvällstillställningar.

- SUS är mer än en bar, vi hämtar mycket inspiration från parkhäng som vi flyttat upp 47 meter ovanför marken, SUS är en plats vi fyller med picknickkorgar, fotbolls-VM, yoga, utomhusbio, musik och spelningar som är värda en omväg. Tänk en festival som sträcker sig över hela sommaren på ett tak mitt i centrala Stockholm med utsikt över både Saltsjön och alla delar av stan, säger Henrik Jakobsen ansvarig på Stockholm under stjärnorna.

SUS är del två i utvecklingen av taklandskapet runt Brunkebergstorg och centrala Stockholm. De olika delarna kopplas ihop med gångbroar och för att besöka SUS används samma entré på Brunkebergstorg som till restaurang Tak, väl uppe korsar gäster en bro för att komma till den 1200 kvadratmeter stora ytan som utgör SUS.

För att skapa fler ytor delas SUS upp med skiljeväggar, till exempel blir det en gräsmatta och ett soldäck. Storleken skapar plats för privata events och tillställningar och tillåter samtidigt att det är öppet för allmänheten, precis som en park.

SUS är ett eget varumärke och enhet som driftas av livsstilshotellen Hotel At Six och Hobo Stockholm och är en del av AMF Fastigheters stadsutvecklingsprojekt Urban Escape.