Pressbild Pressbild

Stockholms Bränneri öppnar ginbaren Brännerian

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Under september växlar Stockholms Bränneri upp och öppnar den egna baren Brännerian, vägg i vägg med destilleriet på Folkungagatan.

Snart öppnar ännu en ginbar på Södermalm. I fjol slog Hernö Gin Bar upp dörrarna vid Slussen och näst på tur är alltså spritmärket Stockholms Bränneri, grundat av Anna och Carl Wikner. Brännerian kommer att ligga på samma adress som själva destilleriet och kommer i starten att hålla öppet tre dagar i veckan, från torsdag till lördag. Tanken är att drycken som serveras ska komma från det egna destilleriet.

Utöver spännande cocktails kommer även hållbar mat att stå i fokus. Menyn, som är framtagen av kocken Joel Åhlin, ska harmonisera med såväl Brännerians dryckesutbud som koncept. Man kommer även att bjuda in till olika gästspel från bar- och restaurangvärlden.

Barchef på Brännerian blir Myles McCarthy.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.