Sturehof storsatsar i nytt kvarter kring Stureplan

I höst får stockholmarna ett nytt handels- och restaurangkvarter som kommer att präglas av exklusiva butiker med hög modegrad och restaurangkoncept med fokus på kvalitet och generösa öppettider vid Stureplan.


Här öppnar skjorttillverkaren Eton, modevarumärket Morris och det brittiska skovarumärket Crockett & Jones sina flaggskeppsbutiker efter sommaren. Förra veckan blev det klart att Sturehof, som även äger Riche och Teatergrillen öppnar sitt största restaurangkoncept någonsin och tecknar ett femtonårigt avtal på 1 750 kvadratmeter. På denna nya mötesplats kommer inte bara en restaurang att öppna men också en marknad, ett bageri, ett café och orangeri med mera.


- Både Sturehof och Riche är sedan länge etablerade institutioner i Stockholm. Vi valde att arbeta med deras ägare för deras spännande idéer och starka fokus på kvalité och tidlöshet. Restaurangen och de nya butikerna kommer att levandegöra fastigheten och skapa en ny mötesplats i Stockholm, säger Jens Linderstam som ansvarar för retail- och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.


Sturehof har länge haft siktet inställt på att expandera i området.


- Vi har under en längre tid letat efter rätt läge för vår nästa etablering, men det var först när Aberdeen presenterade möjligheten att etablera vårt koncept i fastigheten vid hörnet på Sturegatan och Humlegårdsgatan som alla bitar föll på plats. Vi tror mycket på den här delen av city och ser fram emot att kunna öppna en fjärde restaurang i samma stil och tradition som våra tidigare, säger Pg Nilsson som är grundare och ägare av Sturehof.


Jens Linderstam ansvarar för konceptutveckling och uthyrning av fastigheten på Aberdeen Asset Management.


- Vår ambition är att göra kvarteret levande och attraktivt i en tidlös stil, säger han. Inspirationen kommer från europeiska välbesökta shoppingstråk som Jermyn Street i London och Kronprinsensgade i Köpenhamn. Med hyresgäster som Eton, Morris och Crockett & Jones med flera får Stockholm ytterligare en intressant destination med starka internationella varumärken, fortsätter han.


Ytterligare varumärken står på tur att öppna butiker i höst och sammantaget blir detta hörn i norra delen av Stureplan ett bra komplement till och förlängning av det redan etablerade stråket från NK till Bibliotekstan. Varje butik är fristående och har egen entré från gatorna.

Artikelbilden ovan är från Sturehof.