Taylor Swift tar över Stockholm – tre utsålda kvällar på Friends Arena

För första gången någonsin kommer den amerikanska världsstjärnan Taylor Swift till Stockholm. De hela tre konserterna tar plats på Friends Arena i Solna den 17, 18 och 19 maj och är sedan länge slutsålda. Nu väntar Stockholm på en anstormning av förväntansfulla “Swifties”, som fansen kallar sig. Här hittar du all info du behöver inför konserterna.

Förberedelser inför konserten

Friends Arena, belägen i Solna, är redo att välkomna tusentals besökare med sin imponerande kapacitet för omkring 60 000 konsertbesökare. Arenan har förberett sig för att hantera den stora tillströmningen av Swift-fans med tydliga sektioner och detaljerade kartor över sittplatserna för att säkerställa en smidig upplevelse för alla.

Att ta sig till och från Friends Arena

För den som planerar att resa till Friends Arena finns flera alternativ. Arrangörerna rekommenderar i första hand kollektivtrafik för en smidig resa. Besökarna kan enkelt nå arenan via kollektivtrafiken med pendeltåg, tunnelbana, tvärbana eller buss. Man behöver inte köpa någon biljett i förväg, utan kan blippa sitt bankkort i spärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna, på tvärbanans perrong eller vid chauffören på bussarna.

För den som ändå föredrar att ta bilen finns det några tips för att göra resan så smidig som möjligt. Vid Westfield Mall of Scandinavia finns 3 700 parkeringsplatser, men de fylls snabbt upp under evenemangsdagar. Det kan ofta vara snabbare och smidigare att parkera bilen en bit från arenan och gå eller åka kollektivt den sista biten. Man kan också parkera bilen vid en pendeltågsstation och åka pendeltåg till konserten.

Restauranger nära Friends Arena

I området runt Friends Arena finns gott om restauranger och caféer dit man kan gå för att ta något att äta eller dricka före eller efter konserterna.

I Westfield Mall of Scandinavia finns S2 restauranghall med 650 sittplatser och mat från världens alla kök. Där finns också La Botanica, en enorm buffé med smaker från Amerika, Italien och Asien. En kort promenad bort finns hajpade Korvbyrån där du kan få en varmkorv av hög kvalitet, och alldeles nära arenan dukar rymliga Taste upp en tacobuffé med alternativ för alla preferenser.

Vill du ta en drink på hög höjd finns både takterrassen på Mall of Scandinavia och skybaren The Social till förfogande. 

Även inne på arenaområdet finns gott om barer, restauranger och kiosker.

Biljetter till Taylor Swifts “Eras Tour” i Stockholm

Inför Taylor Swifts tre konserter i Stockholm är cirka 200 000 biljetter sålda. Även om biljetterna sålde slut nästan omedelbart, finns det fans som bevakar återförsäljningssidor med förhoppningen att lyckas knipa en biljett. Förväntningarna är skyhöga och Taylor Swifts tidigare shower har satt en hög standard.

Trycket är fortfarande högt och den som söker biljett kan vända sig till olika försäljningssidor för att få tag i en biljett i andra hand. Priset är dock ofta högt och risken att bli lurad finns. Se till att alltid använda Ticketmasters app för överföring av biljetter.

Är biljetterna personliga?

Tidigare var det sagt att biljetterna var personliga och att den som hade köpt biljetten var tvungen att närvara vid insläppet. Efter massiv kritik vände Ticketmaster och slopade kravet. I samma veva öppnade de också sin Ticket transfer som gör det möjligt att skicka biljetten på ett säkert sätt till andra konsertbesökare.

Boende under Taylor Swifts konserter i Stockholm

Redan när konsertdatumen släpptes började ivriga fans att leta och boka boende inför sin Stockholmsvistelse. Nu är det mesta uppbokat, men det kan finnas enstaka rum långt från arenan eller genom privat uthyrning. För den som har tillgång till husbil, husvagn eller campervan finns även campingplatser och ställplatser runt om i Stockholm.