Guiden till camping i Stockholm

Guiden till camping i Stockholm

För den som älskar camping finns det gott om möjligheter i Stockholm, både vad gäller att stanna i några nätter eller att campa en längre period. Från pittoreska skogar och sjöar till innerstadscamping – Stockholm erbjuder campingplatser för alla smaker. I den här guiden har vi samlat några av de bästa campingplatserna i Stockholm och vad de har att erbjuda. Är du mer sugen på att testa en lyxigare form av camping? Missa inte vår separata guide till Stockholms bästa glamping.

Innehållsförteckning
 1. Bästa campingplatserna i Stockholm
  1. Östnora Camping – Natursköna omgivningar
  2. Gålö Havsbad – Hundvänlig camping
  3. Stockholm Swecamp Flottsbro – Slappa eller sporta
  4. Långholmens Husbilscamping – Mitt i smeten
  5. Tantolundens husbilscamping – Liten året runt-camping
  6. Waxholms Camping – Skärgårdscamping
  7. Rösjöbaden Camping & Stugby – Lång- och korttidsboende
  8. Björknäs camping – Plats vid Mälaren
  9. Bredäng camping Stockholm – Nära till både stad och natur
  10. First Camp City – Stockholm – Camping på enklare sätt
  11. Ingarö Havscamping – Närhet till havet
  12. First Camp Nickstabadet – Nynäshamn – Nära kontinenten
  13. Camp Nygård – Året runt-camping
  14. Utö camping – Friluftscamping
  15. Glamping – Camping i lyxigare format

Bästa campingplatserna i Stockholm

Östnora Camping

Hemsida

Natursköna omgivningar

Längs med riksväg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn ligger natursköna Östnora med tillhörande camping. Här kan du bada i Horsfjärden, plocka bär och svamp, göra utflykter i skärgården och promenera i vacker skog och mark. Den här familjecampingen erbjuder förutom säsongscamping också quickstop på grusplan för husbilar och en sommarkiosk. Är du hurtig av dig kan du hyra kanadensare och cyklar eller spela minigolf och boule. I servicehuset har du tillgång till duschar, toaletter och tvättstuga.

Gålö Havsbad

Hundvänlig camping

Gålö Havsbad kan erbjuda stora grästomter med bara ett par minuters promenadväg till hav, strand, klippor, minilivs, restaurang, minigolf och lekplats. På själva campingområdet har du tillgång till tre servicehus, tvättstuga och ett litet bibliotek där du kan låna eller byta böcker. Campingtomterna är 100, 120 och 200 kvadratmeter och de flesta har 16A-el och vatten, även tältplatser finns både med och utan el. Här är hunden mer än välkommen; en del av stranden är avsedd för hundbad och ett av servicehusen har en dusch för hundar. 

Stockholm Swecamp Flottsbro

Hemsida

Slappa eller sporta

Vid Albysjön i Huddinge ligger Swecamp Flottsbro som erbjuder 58 campingplatser för husbil och husvagn, med el och tv-anslutning, samt enklare och mer utrustade campingstugor med 2–6 bäddar. Här kan ni slappna av i lugn miljö eller kombinera campingen med att cykla mountainbike, paddla kajak eller ta en skidtur.

Långholmens Husbilscamping

Hemsida

Mitt i smeten

En av Stockholms mest centrala campingplatser är Långholmens husbilscamping, belägen mellan Kungsholmen och Södermalm. Det här är en säsongsöppen camping som håller öppet från maj till september och har plats för 77 husbilar (inga tält eller husvagnar är tillåtna). Reservera plats i god tid, för den här populära campingen med närhet till allt vad Stockholms innerstad har att erbjuda blir snabbt fullbokad.

Tantolundens husbilscamping

Hemsida

Liten året runt-camping

En annan central campingplats är Tantolundens camping. Den håller öppet året runt, men har bara plats för 14 husbilar. Samtidigt som du är nära den gröna Tantolunden har du också nära till stadens alla restauranger, sevärdheter, kulturliv och nöjen. Plats måste förbokas och här är bara husbilar tillåtna, inte husvagnar eller tält.

Waxholms Camping

Hemsida

Skärgårdscamping

“Kom som du är, lämna oss lite lyckligare” hälsar Waxholms camping som har camping för både husbil och husvagn, samt fräscha skärgårdsstugor belägna i tallskogen vid Eriksö. Campingen erbjuder två olika typer av stugor, från enkla fyrbäddsstugor med våningssängar till superiorstugor för upp till sex personer med egen toalett, dusch och pentry.

Rösjöbaden Camping & Stugby

Hemsida

Lång- och korttidsboende

Husbils- eller husvagnscamping, långtidsboende, camping i stuga, glamping… Oavsett hur du föredrar att bo så har Rösjöbadens camping, 15 kilometer norr om Stockholm, förmodligen ett alternativ för dig. När du vill koppla av finns här både restaurang, bar och badstrand, men håller du hellre igång kan du ägna dig åt allt från minigolf till paddling.

Björknäs camping

Hemsida

Plats vid Mälaren

Precis vid Mälaren i Upplands Bro kan man campa med husbil, husvagn eller tält på Björknäs familjecamping. Här lägger man stor vikt vid att alla ska trivas och att alla tänker på sina medcampare. På campingen har du tillgång till färskvatten, toalett, dusch, diskstation och möjlighet till tömning av latrin och gråvatten. Begränsad tillgång till tvättmaskin och torktumlare.

Bredäng camping Stockholm

Hemsida

Nära till både stad och natur

Bredängs camping når du från E4:an, bara 10 kilometer från Stockholm. Campingplatsen är högt belägen och har plats för både tältare och de som campar med husbil eller husvagn. Med närhet till både Sätraskogens naturreservat och Mälarhöjdsbadet med sandstrand finns något för både friluftspersonen och den som hellre traskar de 700 metrarna till Bredängs tunnelbana och tar sig in till stan. Under högsäsong, perioden maj till september, går ångbåtar från en närliggande brygga till Stockholms stadshus och Drottningholms slott.

First Camp City – Stockholm

Hemsida

Camping på enklare sätt

Intill Flatensjön i Skarpnäck kan du campa i husvagn, husbil, tält eller fräscha stugor. First Camp City är en liten och enkel camping med enklare service- och facilitetsutbud. I närheten ligger Ställplats Stockholm som erbjuder ställplatser för husbilar och har öppet dygnet och året runt.

Ingarö Havscamping

Närhet till havet

Oavsett om du är en långcampare som söker säsongscamping, eller bara en plats att vila benen på en natt eller två i någon av stugorna, har Ingarö Havscamping plats för dig. De två servicehusen erbjuder toaletter, dusch, tvättstuga och ett kök med två kokplattor och diskutrymme. Här finns också möjlighet till latrintömning. Namnet kommer förstås från närheten till havet och Stockholms vackra skärgård.

First Camp Nickstabadet – Nynäshamn

Hemsida

Nära kontinenten

Ska ni ta en tur till populära Nynäs Havsbad? Då kan övernattning på Nickstabadet vara ett alternativ – det ligger nämligen bara ett par kilometer från havsbadet. Stället erbjuder camping för husbil och husvagn samt boende på vandrarhem och i stugor. Härifrån har ni också nära till både Gotland och Gdańsk.

Camp Nygård

Hemsida

Året runt-camping

Camp Nygård i Täby är en året runt-öppen camping, men med begränsad möjlighet att ta emot gäster under vintersäsongen. Här har man nära till både stad och natur, med trevliga promenadvägar, boulebana, minigolf, dansbana och en liten badplats. Under vintern söker sig skridskoåkare till Vallentunasjön när den fryser till.

Utö camping

Hemsida

Friluftscamping

Här är det camping av friluftsmodell som gäller, vilket innebär att det inte finns några numrerade platser, så du behöver alltså inte boka plats. Campingen ligger intill vattnet och har en servicestuga med toaletter, duschar och ett litet tillagningskök med kokplattor.

Guiden till Stockholms bästa glamping – Camping
Guiden till Stockholms bästa glamping
Guiden till Stockholms bästa glamping – Camping
Guiden till Stockholms bästa glamping

Glamping

Camping i lyxigare format

Är camping inget för dig? Då kanske du trivs bättre med att glampa, som står för glamorös camping och innebär ett mer lyxigt boende. Rymliga canvastält, sköna sängar, lyxiga lakan, vedeldade kaminer och frukost serverad vid dörren är inga konstigheter när det kommer till glampingtält, som ofta omges av natursköna omgivningar. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;