Teatern får tillskott av Danyel Couet och Sebastian Thuresson

Fredagen den 25 januari slår Manufacture upp dörrarna i Södermalms matmecka Teatern. Bakom Manufacture står Danyel Couet och Sebastian Thureson som kommer att erbjuda Ringens besökare nya och kreativa smakkombinationer.

Bakom Manufacture står Danyel Couet och Sebastian Thureson som sedan tidigare står bakom restaurangerna Allegrine och Bar Étable (anno 2018). Danyel Couet har tidigare varit med och grundat restauranger som F12, Smak, Miss Voon, Vigårda, Público med flera. Sebastian Thureson har tidigare tagit hem en silverplacering i Årets kock 2016 samt arbetat på flera toppkrogar i så väl Sverige som USA. Idag har de två kockarna arbetat tillsammans i åtta år.

- Manufacture blir ett dynamiskt kök där säsong, råvarutillgång och idéer kommer att forma menyn. Ambitionen är att kunna erbjuda lustfyllda och överraskande smakkombinationer, där allt ska ätas med händerna, säger Danyel Couet och Sebastian Thureson.

Menyn kommer att vara organisk och förändras löpande. Under lanseringsdagen kan du bland annat smaka på Tarte Flambée med gårdskyckling, lammfoccatia och sandwich ”boulette de boeuf” på menyn.

- Vi är väldigt glada över att Danyel Couet och Sebastian Thureson provar ett nytt och spännande kök i Teatern. Deras föränderliga och kreativa meny med starkt fokus på hantverk passar perfekt och vi är övertygade om att de kommer att bidra till att Teatern fortsätter vara en spännande och levande plats, säger Anders Salomonsson, centrumchef Ringen centrum.

Teatern så väl som Ringen centrum och Skanstull forstätter att utvecklas. Sedan öppningen av Teatern den 4 december 2015 har matscenen etablerat sig som en självklar plats för god mat, dryck och umgänge på Södermalm. Idag hittar du nio kök och ett patisserie. Manufacture ersätter Dos Gringos i Teatern.