The Seven firar ett år – bar från Miami gästspelar

Ett år har gått sedan The Seven slog upp dörrarna på Kungsholmen. Ett koncept helt tillägnat streetfood och cocktails. Den 18 oktober firas födelsedagen med ett gästspel av cocktailbaren Broken Shaker från Miami.

Sedan premiären förra hösten har The Seven satsat på sju signaturdrinkar och sju streetfoodrätter åt gången, eller "urban food" som de själva kallar det. Under året har man kunnat äta internationella rätter som tacos med hemgjord majstortilla och stekt rödräka, eller vietnamesisk nook, krispig fläsksida i grillad baguette. Alltid med något passande i glaset.

– När det gäller cocktails så är helt klart favoriten Fizzy Highball med Bourgoin Pineau, calvados, saltat äpple och basilikasoda, säger grundaren Kim Lundvall.

Fredagen den 18 oktober blir det ännu mer drinkar och mat när The Seven bjuder in cocktailbaren Broken Shaker hela vägen från Miami för att fira ettårsdagen med fest.

– Lee Anne och Gil kommer att köra Broken Shakers cocktails och vi komponerar maten för att passa. Självklart blir det fest med alla tillbehör och alla är välkomna.

Hur ser framtiden ut, kommer ni att utveckla konceptet?
– Framtiden ser ljus ut, det är full fart i lokalen och folk är nöjda och glada. Vad gäller konceptet så jobbar vi ständigt med att utveckla roliga och spännande smaker i både cocktails och mat. Men konceptet är vad det är: Urban food och cocktails.