Tjoget – Hornstulls nya samlingsplats

OBS. Klicka här för att komma till en uppdaterad artikel med mer information och bilder på Tjoget!

Under senare år har Södermalms Hornstull hypats. Det har pratats om hur kreddigt och "hipsterrätt" området har övergått till att bli. Men i samma mening har etableringen av såväl restauranger som butiker tycks avstanna. Nu inför satsningen av Hornstull 2013 har däremot en blixtvåg av krogar, barer och caféer lyckats liva upp stora delar kring tunnelbanestationen. Och ett av de framgångsrika koncepten heter Tjoget.

Tjoget består av tre delar där Linje tio representerar restaurangbiten, barberarsalongen Roy & Son - livsstil och skönhet. Och den tredje och sista pusselbiten, för alla fikatokiga stadsbor - patisseriet Bisou Bisou som öppnar inom kort. Det som binder samman hela konceptet är en stark fokusering på hantverket inom samtliga genrer.

Sedan september har Linje tio kunnat servera sydeuropeisk mat med kontinentala förtecken. Förutom en öppen matsal med stimmig stämning finns även en levande bar, där många verkar gilla att hänga fram till midnatt. Barberarsalongen Roy&Son drivs av en skicklig frisör med över 40 år i bagaget. Här kan du välja mellan alltifrån traditionell klippning och trim till hårbehandlingar och rakning. Och sist men inte minst kommer patsisseriet Bisou Bisou kunna erbjuda egendesignade bakverk och bubbel.

Inspirationen är hämtad från det urbana New York och det elektriska franska. Här får charm styra i samspel med design som känns lantlig och världsvan. Grundarnas förhoppning är att såväl Hornstulls-bor som stockholmare från andra stadsdelar och kanske till och med hela världen ska ta sig hit.

Läs mer:

Linje tio

Roy & Son