Tjoget öppnar ny restaurang på NK

Prisbelönta baren och restaurangen Tjoget ynglar av sig och öppnar det italienska aperitivokonceptet Positano inne på NK.

Tjoget har vunnit flertalet utmärkelser för både sin bar och restaurang och är den enda svenska baren som tagit sig in på listan "The World's 50 Best Bars". Grundarna bakom Tjoget, Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski, tar sig nu an ytterligare ett projekt – aperitivobaren Positano som öppnar i NK i början av november. Här står den traditionella italienska aperitivokulturen i centrum där menyn kommer att bestå av bland annat pastarätter, chark, ostar och självklart cocktails.

– På Positano fångar vi upp känslan i den gamla aperitivokulturen men packeterar den i en modern och visuellt vacker förpackning med fokus på service, kvalitet och atmosfär. Vi har alltid haft en dröm om en italiensk bar och café och NK är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Positano ska bli en naturlig mötesplats där man tar något i farten eller stannar i timmar och kanske gör det mest osvenska som finns, dricka cocktails på dagen innan solen gått ner, säger Joel Söderbäck, en av grundarna bakom Positano.

Positano öppnar på NK:s herrplan, plan 2, i början av november.