Här hittar du aperitivo i Stockholm

Här hittar du aperitivo i Stockholm

Alla som någon gång besökt Italien har nog förälskat sig i aperitivon. Måltidstraditionen går kort och gott ut på att ta en drink och lite snacks före middagen för att trigga smaklökarna innan den riktiga maten serveras. Men på många barer har aperitivon utvecklats till en mindre buffé som mättar. Om du vill uppleva Italiens "Happy Hour" på svensk mark hittar du aperitivo på flera håll i Stockholm – här har vi samlat de bästa ställena.

Innehållsförteckning
 1. Aperitivo i Stockholm
  1. Proseccobaren – Mix av mat och dryck
  2. Italian Wine Bar Stockholm – Inspiration från Toscana
  3. Schmaltz – Mat, bar och deli
  4. Xarcuteria – Tapasbuffé
  5. Italiano Bar – Italienskt pit stop
  6. Deli Di Luca – Välkänt namn

Aperitivo i Stockholm

Proseccobaren

Mix av mat och dryck

I en stilsäker lokal på Malmskillnadsgatan huserar Proseccobaren, som serverar både mat och dryck med italienska förtecken. På menyn hittar du bland annat aperitivo i form av oliver, focaccia och marconamandlar samt italienska smårätter. Proseccobaren drivs av folket bakom Cavabaren.

Italian Wine Bar Stockholm

Inspiration från Toscana

Den italienska vinbaren vid Odenplan hette tidigare Garage del Gusto, men numera har de ett nytt namn och satsar på italienska viner på glas. Den som vill kan även kombinera vinet med en lättare vinbarsmeny med influenser från Toscana.

Schmaltz

Mat, bar och deli

Grundarna av Babette, Café Nizza och Galinas Pizza öppnade under början av 2018 en efterlängtad aperitivo-bar på Nybrogatan. Här kan man komma och gå hela dagen, äta lunch, ta en eftermiddagsdrink eller köpa med sig något från delin. Ambitionen är att vara en självklar, avslappnad mötesplats för alla tillfällen.

Xarcuteria – Aperitivo
Xarcuteria
Xarcuteria – Aperitivo
Xarcuteria
Xarcuteria – Aperitivo
Xarcuteria
Xarcuteria – Aperitivo
Xarcuteria
Xarcuteria – Aperitivo
Xarcuteria
Xarcuteria – Aperitivo
Xarcuteria

Xarcuteria

Tapasbuffé

Xarcuteria på Hantverkargatan är en tapasbar som drivs av två bröder som skapat ett avslappnat tillhåll för alla som gillar sydeuropeiska viner och småplock. På fredagar dukas det upp till en buffé "efter arbetstid" som i mångt och mycket påminner om Italiens aperitivo.

Italiano Bar

Hemsida

Italienskt pit stop

Ett stenkast från Stureplan ligger Italiano Bar, som sedan 2011 har varit ett italienskt pit stop för småhungriga eller espressosugna stockholmare på språng. Även här bjuds det på aperitivo. På fredagseftermiddagarna dukas det upp tilltugg på bardisken medan gästerna beställer det som önskas i glaset.

Deli Di Luca

Hemsida

Välkänt namn

Du känner säkert igen namnet och loggan från hyllorna i matbutiken, men visste du att grossistföretaget Di Luca & Di Luca även säljer olivolja, pasta och andra italienska produkter i delin, tillika vinbaren och restaurangen på Folkungagatan? Inne i den snygga kvartersdelin dukas det på sant, italienskt manér upp småplock till eftermiddagsdrinken varje torsdag.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;