Unika smycken från Nina/STHLM

Detta är en gammal artikel. Klicka här för att läsa uppdaterad information om Nina/STHLM.

Nina/STHLM är ett litet smyckesmärke som växer snabbt. Inte bara i Sverige, utan också internationellt. Idag säljs smyckena i ett 20-tal butiker runt om i Sverige samt dessutom i Norge, Danmark, Finland och New York, Spanien och Bahrain.

Smyckena är i minsta detalj ett personligt och unikt handarbete i silver, ädelstenar och sötvattenspärlor. Alla smycken är strikt limiterade och görs bara i ett lågt antal exemplar. Dessutom är varje smycke unikt, eftersom det är handgjort. Alla stenar har sin form, inga är exakt likadana.

Alla smycken är designade och tillverkade av Nina Lindblad, personligen. Stor inspiration kommer från hjärtat vilket finns med på många av smyckena. Nina Lindblad är uppvuxen och boende på Lidingö. Sommaren 2006 lanserades Nina/STHLM i New York och kort därefter i Sverige. Tidigare har Nina designat smycken åt många andra märken och hon är utbildad i smyckesdesign och som silversmide.


Örhänge och ring NINA/STHLM Halsand Nina/STHLM Halsand Nina/STHLM

Fler bilder här


- Tänk att själv få skapa något som andra människor älskar att få bära. Det är en euforiskt upplyftande känsla, säger Nina. Och Nina kan faktiskt se på sin verksamhet i ett helt annat perspektiv. Från livet på ett storföretag som informatör och webmaster har Nina tagit ett steg som få vågar men många drömmer om. Att på egen hand som småföretagare utveckla sin konstnärliga bana och att med sina händer få skapa smycken som får andra att må bra.

- Det som är oerhört motiverande är att de som bär mina smycken känner sig glada, välklädda och uppskattade, ”varma i hjärtat”, säger Nina som hämtar mycket av sin inspiration ifrån hjärtat både som vacker form och som symbol för livet och kärleken.

Idag (dec 08) säljs Nina/STHLM i följande butiker i Stockholm:
- Deisy's, Humlegårdsgatan 9 Stockholm
- Plejset, Sibyllegatan 43-45 Stockholm
- Lucca for Boys & Girls
- CaZami, Swedenborgsgatan 2 Stockholm
- Nordiska Hem, Golfvägen 1-3 Danderyd