Välkänd krögarduo öppnar restaurang Rummel

Nu öppnar krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson restaurang Rummel i en ny paviljong i Hagastaden. Krogen beskrivs som en levande plats med fokus på modern europeisk matlagning.

Krögarduon Robin Moderato och Christopher Ellertsson står bakom framgångsrika krogar som Dining Club, Carousel, Vassa Eggen och Boqueria. Nu är det dags för en ny satsning, Rummel, vars namn ska spegla det goda i livet. Restaurangen är inhyst i en träpaviljong mellan Norra Stationsgatan och Dalagatan signerad den danska arkitektbyrån Henning Larsen Architects.

I restaurangens matsal avnjuts små- och mellanrätter på svenska råvaror, med inspiration från de europeiska köken. Köksmästare Zakarias Silverberg kommer närmast från Aira. I baren serveras såväl vin som cocktails, och nedervåningen kan fungera som chambre séparée med egen bar och chef's table.

– Det är spännande att få vara med i utvecklingen av en plats som denna och att få skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. I matlagningen hämtar vi inspiration från hela Europa. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en livfull och avslappnad miljö med högt i tak, vilket också reflekterar restaurangens namn. Nu ser vi fram emot att öppna dörrarna till Hagastadens nya vardagsrum, säger Christopher Ellertsson och Robin Moderato.

Christopher Ellertsson och Robin Moderato öppnar restaurang Rummel. Foto: Emil Fagander

Krogen börjar med kvällar, för att om ett par veckor utöka med lunch och senare uteservering.

Del av Humlegårdens nya satsning

Paviljongen är den första etableringen i Humlegården Fastigheters satsning Norra Station i Hagastaden, som ska bli ett levande kvarter med kontor, restauranger, service och konst. Intill den nya paviljongen skapas ett torg, som ska bli en välkomnande och gemytlig plats.

Rummel öppnade den 15 mars.