Den 15 mars öppnar Vapiano sin fjärde restaurang i Stockholm, närmare bestämt i Skrapan på Södermalm. Inrättningen blir Vapinos största hittills i Sverige med 336 sittplatser fördelade på över 1 000 kvadratmeter. Bardelen kommer att vara utökad för att bjuda in till ännu bättre häng. Inredningen kommer att vara "Vapiano 2.0", vilket innebär lite lättare, ljusare och fräschare, men fortfarande hög igenkänningsgrad för den vana gästen.
Om Vapiano
Hösten 2007 öppnade Vapiano på Sturegatan i Stockholm. Då ett nytt koncept för oss svenskar. Idag finns ett flertal restauranger runt om i Sverige. Vapiano är snabbmat på ett fräscht italienskt vis, skulle man kunna säga. När du kommer in restaurangen får du ett kort som du sedan drar i baren och på de stationer där du beställer maten. När du sedan går ut lämnar du tillbaka kortet och betalar för dina inköp. Det finns tre olika matstationer att gå till; en för pasta, en för pizza och en för italiensk antipasti. Du beställer direkt av kocken som sedan lagar maten framför dig på dig på bara några minuter. På den allra populäraste lunchtiden kan det bli lite köbildning, men normalt sett rullar det på smidigt. Bordsplaceringen är fri - ytterligare ett sätt att skapa ett smidigt och snabbt koncept.
Vapiano i Stockholm: