Vapiano Gamla stan

2,8
16 betyg
Pastarestaurang
Pizzaställe
Hemsida
Vapiano
2,8
16 betyg
Hemsida

Restaurangkedjan Vapiano serverar italiensk mat på olika adresser runt om i Stockholm, och världen. På restaurangen, som ligger belägen vid vattnet i Gamla stan, serveras klassiska italienska rätter som tillagas framför gästen av så kallade "Vapianistor". Hit går du när du är ute efter en prisvärd måltid – snabbt och smidigt.

På Vapiano i Gamla stan går inredningen i ljusa trämaterial och här samsas mängder av gröna växter med svartvita fotografier och italienska ordspråk på väggarna. Fönstren går från golv till tak och skapar ett stort ljusinsläpp som gör hela lokalen levande. I restaurangen sitter sällskapen vid stora rymliga träbord med utrymme för hela familjen, kompisgänget eller kollegorna att umgås över en bit italiensk mat. Du beställer från någon av de olika stationerna, beroende på vad du ska äta, sedan får du se när rätten tillagas innan du plockar med den till bordet.

Självklart är pasta en betydande del av menyn och rätterna kommer i olika varianter såsom carbonara, frutti di mare och bolognese för att nämna några. Dessutom tillverkar Vapiano den färska pastadegen själva, varje dag. Är du inte sugen på just pasta hittar du även ett urval av pizzor, sallader och risotto att välja bland. Hit kan du komma för en middag med familjen, drinkar med kollegorna efter jobbet eller för att köpa med din middag som take away.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Vapiano Användarbilder

Recensioner av Vapiano

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 jan 2019

Ja du, Vapiano är FWB ( foods with benefits ;-P alltid öppen, stort, bra ruljans. Finns alltid där, gott om plats, oinspirerande, bra för barnfamiljer och stora sällskap och folk som inte är petiga när det gäller mat.
Pizza, pasta och sallader som du sjä... Visa hela »

28 apr 2020

Ganska liten Vapiano, precis vid Gamla stans t-banestation. God mat men hög ljudvolym så man sitter inte länge tyvärr.

23 aug 2018

Är inget ställe jag går till länge pga av personal oftast är väldigt otrevlig. Maten är det ingen fel på, pizzan är absolut att rekommendera!! Men Är oftast långa köer och ibland går de snabbt och smidigt men när dom inte har... Visa hela »

2 okt 2018

Vapiano är Vapiano. God mat men lite omständligt koncept. Lokalen i Gamla stan är kanske lite extra mysig.

28 feb 2019

Då Vapiano tycks finnas på varenda post på varje instagramkonto jag tycks följa bestämde jag mig för att pröva. På papper låter Vapiano som ett bra koncept;
Helt okej mat till ett rimligt pris.

Däremot i praktiken är det lite s... Visa hela »

6 jun 2016

Härligt för att vara ett snabbmatsställe! Goda drinkar går också att hitta. Trevlig atmosfär!

10 maj 2016

En Vapiano är generellt som alla andra när de gäller hur maten smakar, och det är ju gott men inget amazing. Bra ställe att gå på lunch, så länge man är beredd på att stå i kö för maten och drickan.

22 sep 2016

Så trist och bedagat

19 apr 2016

Här hittar du den bästa pastan och ceasarsalladen! Lite konstigt kösystem dock. Är man fler än 2 så kan man inte räkna med att få äta samtidigt..

21 dec 2015

Gå för pastan, pizzan inte alls märkvärdiga.

26 sep 2016

Väldigt överskattat pasta ställe med konstiga kösystem och inte särskilt trevlig personal i "köken". Okej priser för det man får, men förväntar man sig något extra så har du kommit fel. Det som räddar betyget till en 2a ä... Visa hela »

3 jun 2015

Favorit lunch/vardags lyx! Maten mycket god, men personalen kan ibland vara väldigt stressade och slarva. Mycket prisvärd mat och lokalen är mysig om det inte är för mycket folk.

3 jun 2015

Deras pizza och drinkar är så bra!

5 sep 2017

Kommer hit för att jag var sugen på deras fantastiska carbonara men möts av besvikelse. Dem spelar nattklubbsmusik ute i serveringen på hög volym och inte nog med det, folk försöker överrösta musiken och varandra vilket resulterar i en ljudvolym hö... Visa hela »

18 nov 2016

VARNING, INSEKT I MATEN! I vanliga fall är det mycket god mat och bra service, men idag när jag åt på Vapiano i gamla stan fick jag en insekt i maten. Jag hade beställt en sallad och såg insekten, jag tänkte att okej fine det kanske kommer någon insekt med... Visa hela »

9 jun 2023