Växtbaserade ChouChou etablerar sig under våren även på Östermalm och Kungsholmen. Foto: pressbild Växtbaserade ChouChou etablerar sig under våren även på Östermalm och Kungsholmen. Foto: pressbild

Växtbaserade ChouChou sprider sig till Östermalm

Helvegetariska ChouChou har sedan 2021 lockat stockholmarna till filialen i MOOD-gallerian. Under våren kommer restaurangen även slå upp portarna på Östermalm – närmare bestämt i Fältöversten. Därtill planeras ytterligare en etablering på Kungsholmen

ChouChou har kommit att bli ett riktigt vattenhål inte minst för stans vegetarianer och veganer. Restaurangen satsar nämligen på att erbjuda klimatsmart vegomat, utan att göra avkall på smakerna. Menyn innehåller influenser av såväl svensk husmanskost som europeiska klassiker, och även ett och annat mer långväga inslag. Dessutom håller man sig uppdaterad på det senaste inom växtbaserad mat och food tech, såsom 3D-printat kött. Kulinarisk ledare för ChouChou är vegoprofilen Gustav “Jävligt Gott” Johansson.

– Vi vill visa att du inte behöver välja mellan att äta gott och att äta hållbar mat. Hos oss kan du komma och njuta av klassiska rätter och grym service utan att kompromissa med någonting, säger Gustav Johansson i ett pressmeddelande. 

Den nya restaurangen på Östermalm välkomnar gäster i alla åldrar, inte minst den yngre generationen. Bland annat kommer man erbjuda “After school” med happy hour-priser på mjukglass och pizzaslices, och på fredagar vankas det tacos. I linje med den tidigare filialen kommer ChouChou Fältöversten servera både en stor buffé och à la carte med rätter som gräddstuvade vegobollar, pasta och burgare. Även fika samt dryck i baren finns att tillgå. 

Senare i vår planerar man att öppna ChouChou i DN-Skrapan.

Information
Visa på karta