Villa Källhagen öppnar brunchbuffé – med ny köksmästare

Nu öppnar Djurgårdskrogen Villa Källhagen dörrarna till sin uppskattade brunchbuffé. Vi fick en pratstund med restaurangens nya kökschef, Jean Feraru, om hans favoriter på brunchbordet, visionerna för Villa Källhagen och vad som är på gång framöver.

Efter en tids paus kör Villa Källhagen igång med helgbrunch igen. På det dignande buffébordet hittar man både kallskuret, varma rätter, läskande juicer och söta desserter. Bakom buffén står kökschef Jean Feraru med personal.

Hej Jean! Vilka är dina favoriter på brunchen?
– Det är en väldigt fin brunch med något för alla. Vi har en helt fantastisk brödbuffé med olika sorters bröd, som focaccia och baguetter… Till det marmelader som är kanon. Men också vår pulled beef, vårt frasiga bacon, pannkakorna med lönnsirap, en helt outstanding smörgåstårta och norröna matjessill… Det är svårt att välja!

Brunchbuffén är igång igen, efter en tid med à la carte-brunch. Hur kommer det sig?
– Vi hade länge buffé innan vi gick över till à la carte – men nog uppskattar man att kunna gå flera gånger, precis som hemma, och att själv bestämma hur mycket man vill äta. Så nu kör vi igång med buffé igen på lördag.

Du är ny i rollen som kökschef på Villa Källhagen?
– Det stämmer, ny på tjänsten. Till min stora ära – man får bara hålla i hatten och köra.

Var har vi sett dig tidigare?
– Jag har jobbat på krogar i både London och New York, och på ställen som Strand Hotel i Stockholm. När pandemin kom fick jag tänka om – vad ville jag göra? Jag vill ju hålla på med mat, så jag började jobba som konsult och hoppade in på olika ställen, däribland Villa Källhagen. Det är ett så personligt ställe, med lång historia och man är mån om både gäster och personal. Jag kände att här kan jag slå rot, och tillsammans med resten av gänget kan vi göra det till ett fantastiskt ställe.

Vem vill ni att ska hitta till Villa Källhagen?
– Alla ska känna att brunchen är tilltalande. Vi har tänkt till och man ska kunna äta av allt, samtidigt som det inte får bli för mycket. Vi tycker ju om våra gäster och vill ge dem mat som de gillar. Sen finns det några inslag som man kanske höjer på ögonbrynen åt, som California rolls. Men hit ska man vilja komma tillbaka – det är hela målet.

Vad mer händer på Villa Källhagen i år?
– Här händer det mycket! Vi har redan haft temakvällar, ostronkvällar och ett julbord som blev en stor succé. Vi har en fantastisk miljö där vi kommer att ha en härlig sommar.

Brunchen på Villa Källhagen har premiär till helgen den 4–5 februari, och dukas upp lördagar och söndagar hela våren.