Välrenommerat gäng bakom nya Tako

Konstellationen bakom Stockholm Krogbolag (Vassa Eggen Steakhouse, Tennstopet och Kommendören) slår på stort och öppnar restaurang med asiatiska influenser i gamla nattklubbslokaler på Birger Jarlsgatan. Det utlovas både elegans och oväntade intryck "à la Alice i underlandet".

Den nya restaurangen får namnet Tako (bläckfisk eller drake på japanska) och inkvarterar både sushikök och grillkök där man kommer att tillaga kreativa mellanrätter bestående av sushi, raw food och grillrätter i "oväntade kombinationer" till lunch och till middag. Med generösa öppettider utlovar man såväl "late night dining" som kvalitativ take away.

Matsalen har 180 sittplatser och det kommer även att bli en rymlig cocktailbar för festligt häng. Sammanlagt rymmer lokalen upp till 400 gäster.

- Tako är lite som din eleganta men livliga vän med glimten i ögat som du alltid har roligt med. Vi vill bjuda in till en social atmosfär med härliga upplevelser där vi skapar vår egen kultur tillsammans, säger Kristofer Sandström som ingår i trion bakom Tako.

I trion ingår även Christian Olsson, som tillsammans med Kristofer Sandström öppnade Boqueria 2012 (som de drev fram till årsskiftet), samt Niklas Odin, delägare och driftchef på Vassa Eggen. Med sig har de flera bekanta ansikten inom Stockholms krogvärld, bland andra Salvatore Scappini som axlar rollen som kreativ ledare.

Tako öppnar den 7 oktober.

Mer information: Tako