WAY gallery ställer ut unik konst på Nalen

Under hösten berikas Nalen Restaurang med konst från Stockholmsgalleriet WAY gallery, unikt framtagen för den anrika krogen. Visuella installationer, performancekonst och andra konstnärliga händelser och aktiviteter skapar tillsammans med restaurangen en helhetsupplevelse med mat, dryck, inspiration och kreativitet.

Redan nu har Nalens matsal smyckats med textilkonst, och i oktober utökas utställningen ytterligare samt firas med en fest. Framöver har man också planer på “måla och skåla”-kvällar där gästerna själva får skapa, äta och dricka. Samarbetet med WAY är en del av Nalens utvecklingsarbete vars ledord lyder ”enkelhet, trygghet och gemenskap”, och innefattar bland annat ett samarbete med Stockholms Bränneri.

– Vi är övertygade om att konst kan sätta stämningen, berika människors upplevelser och inspirera till samtal och reflektion. Genom att samarbeta med lokala artister och konstnärer presenterar vi dynamiska och varierade utställningar som ger besökaren möjlighet att uppleva och uppskatta olika konstnärliga uttryck samtidigt som de njuter av Nalen Restaurangs atmosfär och goda mat, säger Francesca Berlin, medgrundare av WAY gallery, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi ser fram mot att tillsammans förvandla restaurangen till en plats där kreativitet och gastronomiska upplevelser förenas. Tillsammans skapar vi en oas för både matälskare och konstentusiaster och bidrar till att bevara och levandegöra Nalens rika historia för framtida generationer att njuta av.