Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Avec

4,3
3 betyg
Redigera Avec

Vid Sankt Eriksplan hittar du denna hemtrevliga lilla bistro med fokus på vin. Här kan man välja bland såväl mindre som lite större rätter, varierande viner och lokalbryggt öl, eller bara ta en kaffe och avec. För den som är sugen på vin finns det alltid nya sorter att prova.

Avec öppnade i Vasastan våren 2022 och som namnet antyder kommer influenserna inte minst från Frankrike. Här kan man bland annat hitta många franska viner i vinbaren, men också italienska, amerikanska och andra sorter som byts ut med jämna mellanrum så att man alltid kan prova något nytt. Tanken är att erbjuda viner som ägarna själva tycker om, vilket inkluderar allt från champagne till rosé, orange, naturvin, vitt, rött och alkoholfritt. Bortsett från just vin serveras även öl från Nynäshamns Ångbryggeri.

Ambitionen är att gästerna ska få en hemtrevlig känsla och kunna ta del av både mat och vin. I den intima baren kan man slå sig ner och kombinera sin dryck med en ost- och charkbricka, några smårätter eller en större rätt med både kontinentala och svenska influenser. Man kan även mötas upp för en afterwork eller en kopp kaffe och avec, antingen i baren eller på uteserveringen när vädret tillåter. Missa inte heller att ta del av konsten som ställs ut av olika konstnärer i lokalen.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 feb 2023

Som en restaurang i sitt vardagsrum. God parmesankräm och mustig viltgryta. Enda negativa var de extremt små portionerna. Skärpning!

23 dec 2022

23 dec 2022