Bistro Capitol

inga betyg
$$$
Restaurang
Vinbar
Bistro Capitol i en mening: Mat- och vinbar med smårätter i anslutning till en historisk biograf.
Kort om drycken: Välkurerad vinlista med fokus på naturvin.

Mat och vin intill 1920-talsbiograf

I anslutning till den fristående, och eleganta, biografen Capitol vid Sankt Eriksplan hittas bistron som går under samma namn. Här flödar mat- och vininfluenser från hela världen och man välkomnar såväl biobesökare som förbipasserande att komma in på en middag, afterwork eller vinkväll.

Capitol har en över hundraårig historia som biograf, och det är ett arv som även Bistro Capitol vill förvalta på bästa sätt. Här är man ständigt på jakt efter spännande smakkombinationer och passande viner. Med ledorden “avslappnat, familjärt och högkvalitativt” vill man vara en självklar mötesplats oavsett om det är en helkväll med middag eller umgänge över ett glas vin med vännerna som står på agendan.

Bistron resonerar att äta är att umgås och har därför skapat en meny med mindre rätter som lämpar sig väl att dela runt bordet. Utöver den vanliga menyn erbjuds också dagsaktuella rätter på svarta tavlan. Till det serveras noga utvalda viner som har utgångspunkt i småskaliga producenter och naturlig vinmakning, men som ska tilltala allt från glada entusiaster till kunniga sommelierer. Listan uppdateras löpande, ibland så ofta som dagligen.

Bion har huserat på samma plats sedan 1926, och man känner igen det glada 20-talet i inredningen. De har bevarat allt i original så långt som det har varit möjligt och renoverat bistron med varsam hand. Vill man vara säker på att få plats kan man boka bord på förhand, men de reserverar alltid några platser för spontana gäster.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Bistro Capitol Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Google-logo
Google
4,4
85

Recensioner av Bistro Capitol

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Bistro Capitol!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Google-logo
Google
4,4
85

Representerar du Bistro Capitol?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Bistro Capitol?

På Bistro Capitol serveras bland annat:

  • Smårätter
  • Europeiskt
  • Pizza

Vilken typ av bar är Bistro Capitol?

Vi har klassificerat Bistro Capitol som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Bistro Capitol?

Bistro Capitol ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Bistro Capitol uteservering?

Ja, Bistro Capitol har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Vilken typ av stämning är det på Bistro Capitol?

Vi skulle beskriva stämningen på Bistro Capitol som mysig och lite lugnare.

Var ligger Bistro Capitol?

Bistro Capitol ligger på Sankt Eriksgatan 82, 113 62, Vasastan. I närheten ligger Rörstrandsgatan. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 50m).