MAP Petite Maison

4,4
5 betyg
Redigera MAP Petite Maison

Premiumcocktails, exklusiv sprit och japansk whisky – det står i centrum för den internationella cocktailbaren MAP Petite Maison. Den intima baren erbjuder även mat i form av tapas samt konst som uppdateras kontinuerligt. Ägaren Joseph Arowolo har också grundat cocktailbaren MAP Maison i London.

På MAP Petite Maison kan man få sig en dos av internationell flärd, premiumcocktails, tapas och konst. Den omtalade baren öppnade i London redan 2015, och nu har Stockholm alltså fått sin egen MAP. Här lägger man stor vikt vid hantverket, och får komplicerade drinkar att verka enkla. De vill att baren ska bli ett hem utanför hemmet, och strävar efter en hemtrevlig känsla i såväl miljö och smak som service.

Den intima baren har femton sittplatser och är klassiskt inredd med dov belysning, mönstrade textilier, böcker och upplysta hyllor. Konsten är också en central del av MAP Petite Maison, och byts ut regelbundet. Till varje utställning komponeras en ny cocktail, där inspirationen kommer från de aktuella verken.

Tack vare den goda kontakten med några av världens främsta destillerier kan de stoltsera med ett brett sortiment av sprit, särskilt inom skotsk och japansk whisky. Här blandas både klassiska och mer experimentella cocktails. På menyn står tapas med smaker från hela världen, med lite extra betoning på länder kring Medelhavet, som ost och chark, kroketter, bruschetta och kycklingspett.

Det kan vara en god idé att boka in sitt besök på förhand, men drop-in-gäster är välkomna i mån av plats.

Användarbilder på MAP Petite Maison Visa alla

  • Lägg till bild
  • MAP Petite Maison bar – Bild från MAP Petite Maison av Cocktailguiden S.
  • MAP Petite Maison Corpse Reviver #2 – Bild från MAP Petite Maison av Cocktailguiden S.
  • MAP Petite Maison japansk gin – Bild från MAP Petite Maison av Cocktailguiden S.
  • Bild från MAP Petite Maison av Alexandra D.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 nov 2022

En liten bar som öppnat på Vasagatan. Riktigt schysst, goda drinkar och galet god chark. Gillade verkligen drink nr två som hade wasabi pulver runt glaset🥳. Helt klart värt ett besök 🥳

27 nov 2022 · Uppdaterad

Fancy that.
Maison lyckas överraska på många plan, lokalen är minst sagt petit och är mycket stilfullt inredd i brittiskt maner. Maten innefattar traditionella charkuterier och tilltugg. Genuint dryckesutbud och en expertis som överträffar dem flesta bygger u... Visa hela »

19 feb 2023

Inklämd i en liten lokal på Vasagatan i Stockholm har det överraskande nog öppnat en lokal filial till den respektabla MAP Maison i London. Det är goda nyheter för centrala Stockholm som pinsamt nog har få bra cocktailbarer. Baren är verkligen ”petite”... Visa hela »

15 okt 2022

15 okt 2022