MAP Petite Maison

4,3
7 betyg
$$$
Cocktailbar
MAP Petite Maison
4,3
7 betyg

Premiumcocktails, exklusiv sprit och japansk whisky – det står i centrum för den internationella cocktailbaren MAP Petite Maison. Den intima baren erbjuder även mat i form av tapas samt konst som uppdateras kontinuerligt. Ägaren Joseph Arowolo har också grundat cocktailbaren MAP Maison i London.

På MAP Petite Maison kan man få sig en dos av internationell flärd, premiumcocktails, tapas och konst. Den omtalade baren öppnade i London redan 2015, och nu har Stockholm alltså fått sin egen MAP. Här lägger man stor vikt vid hantverket, och får komplicerade drinkar att verka enkla. De vill att baren ska bli ett hem utanför hemmet, och strävar efter en hemtrevlig känsla i såväl miljö och smak som service.

Den intima baren har femton sittplatser och är klassiskt inredd med dov belysning, mönstrade textilier, böcker och upplysta hyllor. Konsten är också en central del av MAP Petite Maison, och byts ut regelbundet. Till varje utställning komponeras en ny cocktail, där inspirationen kommer från de aktuella verken.

Tack vare den goda kontakten med några av världens främsta destillerier kan de stoltsera med ett brett sortiment av sprit, särskilt inom skotsk och japansk whisky. Här blandas både klassiska och mer experimentella cocktails. På menyn står tapas med smaker från hela världen, med lite extra betoning på länder kring Medelhavet, som ost och chark, kroketter, bruschetta och kycklingspett.

Det kan vara en god idé att boka in sitt besök på förhand, men drop-in-gäster är välkomna i mån av plats.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
7

Recensioner av MAP Petite Maison

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Fördrink på lilla baren MAP Petite Maison på Vasagatan. 🍸🥃 Liten bar men grymma drinkar och stort sortiment av whiskey. Bra service och goda drinkar. Vad mer behövs? 10-talet platser totalt. Fullständiga rättigheter.

En liten bar som öppnat på Vasagatan. Riktigt schysst, goda drinkar och galet god chark. Gillade verkligen drink nr två som hade wasabi pulver runt glaset🥳. Helt klart värt ett besök 🥳

·

Fancy that.
Maison lyckas överraska på många plan, lokalen är minst sagt petit och är mycket stilfullt inredd i brittiskt maner. Maten innefattar traditionella charkuterier och tilltugg. Genuint dryckesutbud och en expertis som överträffar dem flesta bygger u...

Inklämd i en liten lokal på Vasagatan i Stockholm har det överraskande nog öppnat en lokal filial till den respektabla MAP Maison i London. Det är goda nyheter för centrala Stockholm som pinsamt nog har få bra cocktailbarer. Baren är verkligen ”petite”...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
7

Representerar du MAP Petite Maison?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är MAP Petite Maison?

Vi har klassificerat MAP Petite Maison som:

  • Cocktailbar

Vad kostar det att äta på MAP Petite Maison?

MAP Petite Maison ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på MAP Petite Maison?

På MAP Petite Maison serveras bland annat:

  • Tapas

Var ligger MAP Petite Maison?

MAP Petite Maison ligger på Vasagatan 38, 11120, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är T-centralen (ca 400m).