Recension av Greasy Spoon Odenplan – av My J.

Jag gillar ju grejen med "Breakfast all day" och således passar det här mig väldigt gott!

Vi har var här på sommaren och det var riktigt bra väder vilket gjorde att vi valde att sitta ute. Har därför inte så mycket att säga om själva lokalen, mer än att den såg trevlig ut. Stor, ljus och luftig.

Avokado-mackan är ju en självklar favorit överlag för mig. Den på Greasy Spoon levde absolut upp till förväntningarna. Man kan välja att lägga till olika tillbehör så som ägg, bacon, halloumi och så vidare. Jag valde att addera fetaost - vilket var ett väldigt bra val. Smörgåsen var mättande och hade fungerat som en frukost men till lunch var den snäppet för liten. Dessutom får den tyvärr se sig slagen av avokadomackan på konkurrenten Pom & Flora, som är stråt vassaren. Men! Det gör inte att Greasy Spoon inte är värd att besöka, för det är det!

Mitt sällskap valde en full vegan breakfast och den portionen var riktigt stor och generös! Så portionsstorlekarna skiftar lite beroende på vad du väljer. Jag var som sagt fortfarande lite småhungrig så vi delade på Bucwheat panncakes - även dessa var veganska. Pannkakorna var jättegoda (kanske hade de kunnat hällt på liiiite mer lönnsirap) och ett av Greasy Spoons stora plus är att de har ett ganska okej utbud av veganska alternativ. Tycker det kan utvecklas lite mer, men det är verkligen på god väg att bli ett bra ställe för veganskt häng!

Apreol Spritzen var god men lite för svag. Personalen var trevlig men lite för virrig.

Ett stort minus är att det inte alls går att boka bord. Istället går du dit och hamnar på en väntlista. Vi fick vänta ungefär 50 minuter, vilket aldrig är kul när man är hungrig. Därför är det inte någon idé att gå hit när du är vrålhungrig. Men passerar du stället och känner att du kanske kan äta om en timme är det smart att gå in och skriva upp dig på listan, så är du säkert välkommen tillbaka lagom i tid till att magen kurrar.